spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İtfaiyeci Mohammed Hassan kahraman ilan edildi

Seçtiklerimiz

Dün öğlen saatlerinde Hindistan’ın Trivandrum şehrinden Dubai’ye gelen ve havalimanına gövdesinin üzerinde iniş gerçekleştiren uçakla ilgili yeni bilgiler ve görüntüler ulaştı. 
 
EK521 sefer sayılı Emirates Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçaktan 282 yolcu ve 18 kabin ekibi başarılı şekilde tahliye edilirken, Jasim Issa Mohammed Hassan isimli havalimanı itfaiyesinde çalışan görevlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dubai’de kahraman ilan edilen itfaiyecinin 300 kişinin hayatını kurtarmaya çalışan ilk ekibin içinde yer aldığı, yangının söndürülmesi için büyük mücadele verdiği belirtildi.
 
Dubai Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Saif Al Suwaidi, yolcuların tamamının tahliye edilmesinden sonra uçakta meydana gelen patlamada Mohammed Hassan’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Suwaidi, “Başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken öldü. Fedakarlığı hiç unutulmayacak, dualarımız ve kalbimiz onun ve ailesi için” ifadelerini kullandı.
 
Emirates Havayolları, Skytrax tarafından haftalar önce “dünyanın en iyi havayolu” seçilmişti. Geçen yıl 51.3 milyon yolcu taşıyan şirketin filosunda çoğunluğu A380 ve B777 gibi geniş gövdelilerden oluşan 250 uçak bulunuyor.

Ayrıca 282 ve 18 mürettabatın bulunduğu uçakta 226 Hintli, 24 İngiliz, 11 Birleşik Arap Emirlikleri, 6 Amerikalı, 5 Türk, 4 İrlandalı’nın yanısıra  Avustralya, Brezilya, Almanya, Malezya, Tayland’dan ikişer , Hırvatistan, Mısır, Bosna Hersek, Lübnan, Filipinler, Güney Afrika, İsviçre ve Tunus’tan ise birer vatandaşın bulunduğu açıklandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika