spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İşte THY’nin Küpeli Kadını ‘Kefa’

Seçtiklerimiz

Reklamda yerli bir kadın kulağına THY’nin Bagaj Etiketlerini  takmıştı. Çok ilgi çekmişti bu reklam filmi. İşte o kadın İstanbul’da.  Türk Hava Yolları’nın davetlisi olarak iki çocuğu ve kocasıyla. İki  gündür İstanbul’u geziyorlar. Hayatlarında ilk defa bir kimlikleri ve  pasaportları oldu. THY’nin sayesinde. İlk defa bir uçağa biniyorlar. O  da THY’nin uçağına. Her şey bir turistin ‘bagaj etiketi’ni hediye  etmesiyle başladı.

Etiyopya’nın ‘Oma’ Bölgesi’nde yaşayan ve geçimini ormandan topladığı  odunları satarak kazanan Hamir kabilesi mensubu Kefa Hama Haıka adlı  yerli kadının Türk Hava Yolları’nın bu bagaj etiketlerini küpe olarak  kulaklarına takmasıyla bütün dünya onu tanıdı. Özellikle Türk halkı. Onu  çok sevdi.

THY’nin Etiyopya Muhasebe Müdürü Burhan Çevirme, bu reklam filminin arka  planını anlattı. ‘bir arkadaşım Kefa’yı görmüş. kulaklarında THY’nin  bagaj etiketleri ile, bende gidip kadını köyüne gidip ziyaret ettim. ve  resimlerini çektim. Sonra bu resimleri İstanbul’a Genel Müdürlüğe  gönderdim.işte çok ilgi çeken reklam filmi böyle başladı ‘ dedi. Sempatik  tavırlarıyla dikkat çeken Kefa ile kocası Lemo Kassa Ayke, Çocukları  Ayke Gaıto Kassa, Ayka Haıka Kassa bugün Türk Hava Yolları Genel Müdürü  Temel Kotil ile bir araya geldiler. Genel Müdür Kotil ile bir süre  sohbet eden Kefa ve ailesine çeşitli hediyeler verdiler. Kefa’da Kotil,  ağaçtan yapılmış bir zürafa heykeli ile geceleri yastık olarak  kullandıkları, gündüzleri de üzerine oturmak için kullandıkları tahta  bir eşyayı hediye ettiler.

Genel Müdür Kotil’e ilk defa köyünün dışına çıktığını anlatan Kefa, ilk  defa uçağa bindim. çok heyecan vericiydi. dedi. Kefa, Kotil’e İstanbul’u  çok beğendini de söyledi.

Genel Müdür Kotil’de kefa ve ailesini İstanbul’a ağırlamaktan büyük  mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘Kefa ve ailesi bizi Afrika uçuşları  için motive etti’ dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika