spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İngiltere’de havayolları hükümete ortak dava açıyor

Seçtiklerimiz

İngiltere’de: TUI Virgin Atlantic, British Airways, Ryanair ve Manchester Airports hükümete deva açıyor .

İngiltere’de seyahat sektörü hükümetin seyahat kısıtlamalarıyla ilgili aldığı kararları mahkemeye götürüyor.  TUI Virgin Atlantic, British Airways, Ryanair ve Manchester Airports’un hükümete dava açacağı bildirildi.

Boris Johnson hükümetinin 17 Mayıs’tan bu yana seyahat kısıtlamalarıyla ilgili aldığı ve sık sık değiştirdiği kararların neden olduğu bilinmezliklerin sektörde ciddi zararlara yola açtığın söyleyen seyahat endüstrisi firmaları güçbirliğine giderek hükümete karşı ortak dava açmaya karar verdi.

TUI UK & Ireland, Virgin Atlantic, IAG (British Airways veya Iberia’nın ana şirketi), Ryanair ve Manchester Airports Group’un na içinde olduğu güç birliği hükümetin hangi ülkeyi ne zaman yeşil, sarı veya kırmızı olarak sınıflandırdığını bilinmediğinin bu yüzden plan yapılamadığını söylüyor.

TUI UK & Ireland’ın Genel Müdürü Andrew Flintham, hükümetin kararlarına karşı sektör olarak güçbirliği kararı aldıklarını belirterek “Ülkelerin bir kategoriden diğerine ne zaman geçebileceğini ve müşterilerimize yardımcı olabilmemiz için çalıştığımız kriterlerin belli olması gerekir” dedi.

İngiltere Bağımsız Tur Operatörleri Derneği (AITO ) da sık sık değiştirilen kısıtlamalar nedeniyle turizm bakanını eleştirmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika