spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiliz ve İspanya Havayolları Birleşiyor

Seçtiklerimiz

Havada dev birleşme

İngiliz British Airways ve İspanyol Iberia Havayolları, 2010 sonuna doğru güçlerini birleştirerek dünyanın 3'üncü büyük havayolu olmayı planlıyor

British Airways ve Iberia Havayolları birleşmeye hazırlanıyor. 2010'un sonuna doğru gerçekleşmesi beklenen birleşmeyle birlikte, dünyanın 3'üncü büyük havayolu grubu ortaya çıkmış olacak.

Yeni grubun 419 uçağa sahip olacağı ve 205 destinasyona uçuş gerçekleştireceği öngörülüyor. British ve Iberia, geçtiğimiz yıl 62 milyon yolcu taşıdı ve 15 milyar Euro civarında bir ciro elde etti.

İspanyol Havayolu Iberia'nın CEO'su Antonio Vázquez, “British ve Iberia'nın bu ortaklığı için uzun zamandır çalışıyoruz. Her iki şirkette de bu ortaklığın hayata geçmesi için büyük bir çalışma yapılıyor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İngiliz Havayolu British Airways'in Yönetim Kurulu Başkanı Willie Walsh ise birleşmeyle birlikte Avrupa'nın en güçlü gruplarından birinin ortaya çıkacağını belirtti ve ekledi: “Her iki şirketin de kendi markalarını ve geçmişlerini koruyarak yola devam edeceğini düşünüyoruz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika