spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IMF Başkanından süper skandal

Seçtiklerimiz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn dün New York’ta bir otel görevlisine cinsel saldırı, alıkoyma ve tecavüz girişimi suçlamalarıyla tutuklandı. Air France Havayolları’na ait uçakla New York’taki JFK Havaalanı’ndan Paris’e uçmasına 10 dakika kala uçağından indirilen Kahn’ın sorgulandığı sonra tutuklandığı belirtildi. Fransız asıllı Strauss-Kahn’ın avukatları, suçlamaları kabul etmediğini açıkladı.

OTEL ODASINDA OLANLAR

New York Emniyet Sözcüsü Paul J. Browne’nin açıklamasına göre; 32 yaşındaki otel görevlisi cumartesi günü yerel saatle 13.00 civarında, boş olduğunu düşündüğü 62 yaşındaki Strauss-Kahn’ın kaldığı Times Meydanı yakınındaki lüks Sofitel Oteli’nin geceliği 3 bin dolar olan 2806 numaralı süitine temizlemek için girdi. Browne, "Kadın koridordayken Strauss-Kahn çıplak vaziyette banyodan çıkıp görevliye cinsel saldırıda bulundu. Kadının iddialarına göre Strauss-Kahn kadını tutup zorla yatak odasına soktu.

Ardından odanın kapısını kilitleyip yatağın üstünde zorla oral seks yaptırdı. Kadın karşı koyup kaçmaya çalışınca yakalayıp üzerindekileri çıkarmaya, tecavüz etmeye çalıştı. Kadın tekrar karşı koyup kaçtı ve olanları otel görevlilerine söyledi. Otel görevlileri de polis çağırdı" dedi. Browne, polise Strauss-Kahn’ın aceleyle oteli terk ettiğini ve hatta cep telefonunu süitte unuttuğunu söyledi. Odada DNA kalıntılarının bulunduğu da belirtildi.

 

Bunun ardından, polis, IMF Başkanı’nı yerel saatle 16.40’ta havalanması planlanan Air France uçağının kalkışına dakikalar kala uçaktan indirerek, gözaltına aldı. Havaalanı yetkilileri Strauss- Kahn’ın kelepçelenmediğini ve görevlilere itiraz etmediğini söyledi. Otel görevlisinin ise hafif yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

EŞİ: SUÇLAMALARA İNANMIYORUM

Strauss-Kahn’ın eşi Anne Sinclair, Fransız BFLM televizyonuna "Suçlamalara bir an olsun bile inanmıyorum" diye konuştu. Sosyalist Parti milletvekillerinden Jean-Marie Le Guen de, "Bu, Sarkozy ve yakınlarının Strauss’un kişiliği aleyhine yönettikleri bir kampanya" dedi. Reuters’a konuşan Strauss-Kahn’ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin iddiaları reddettiğini ve mahkemeye suçsuz olduğunu söyleyeceğini açıkladı. Sofitel New York’un güvenlik şefi John Sheenan, otelin olay konusunda polise ellerinden gelen yardımı verdiğini söyledi. 

"ŞAMPANYA SOSYALİSTİ"

Strauss-Kahn’ın lüks düşkünlüğü, Sosyalistler arasında bir eleştiri konusu ve siyasi muhaliflerinin ona karşı sık sık kullandığı koz. Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin partisi UMP, onu "Şampanya sosyalisti" olarak niteliyor. IMF Başkanı Porsche gibi lüks arabalara düşkün.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika