spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ICAO topu taca attı

Seçtiklerimiz

Sivil uçaklara saldırıya ilişkin Bakü’nün demeçleriyle alakalı olarak Denis Chagnon ICAO Tüzüğünün Sözleşmeci devletler, her bir devlet uçuş zamanı sivil uçaklara karşı silah kullanmaya başvurmadan kaçınması ve müsadere durumunda uçaktaki kişilerin yaşamlarını ve uçağın güvenliğini tehlikeye atmaması gerektiğini kabul eder hükmünün yer aldığı 3bis maddesi  a bendine gönderme yaptı.

 

Denis Chagnon,  Stepanakert Havalimanının açılışına ilişkin ICAO tüzüğünün md. 1’de yer alan  “Sözleşmeci devletler, her devletin kendi toprakları üzerindeki hava sahası üzerinde tam ve istisnasız egemenliğe sahip olduğunu kabul ediyor” hususuna ilişkin tutumunun ne olduğuna ilişkin soruya doğrudan yanıt vermekte zorlandı.

 

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ hava sahanlığı üzerinde egemenliği olmadığına ve dolayısyla  Stepanakert Havalimanına iniş izni veremiyeceğine ilişkin gözlemle alakalı olarak ICAO basın sekreteri, Sadece bu konuların ikili olarak çözümlenmesi gerektiğini belirtebilirim dedi.

 

Stepanakert Havalimanının açılışına ilişkin duyuruların Azerbaycan’dan yoğun tepki aldığını, hatta uçaklara saldırı düzenleneceği yönünde beyanatlar yapıldığını hatırlatalım. Ermenistan cumhurbaşkanı konuya ilişkin31 Mart’ta yaptığı açıklamada, Erivan-Stepanakert ilk uçak seferinin ilk yolcusu olacağını alçıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika