spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IATA’nın 80. Yıllık Genel Toplantısı Dubai’de Gerçekleşecek

Seçtiklerimiz

IATA’nın 80. Genel Toplantısı ve Zirvesi Dubai’de Gerçekleşecek

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 80. IATA Yıllık Genel Toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nin 2-4 Haziran 2024 tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu etkinlik, ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak ve Emirates Havayolu ev sahipliği yapacak. Sektör liderleri, hükümet yetkilileri ve medya mensuplarından oluşan 1.500’den fazla katılımcı bekleniyor. Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı H.E. Abdulla bin Touq Al Marri açılış konuşmasını yapacak.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, Dubai’nin dünya lideri bağlantı kabiliyeti sayesinde bu etkinliğin merkezi olacağını belirtti. Emirates’in ev sahipliğinde yapılacak bu etkinlikte, havacılığın karşılaştığı kritik konular ele alınacak. Zirvede, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu, sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) üretimi ve karbon giderme potansiyeli gibi konular gündeme gelecek. Ayrıca güvenlik, finansal sürdürülebilirlik ve diğer önemli sektörel konular da değerlendirilecek.

CNN’den Richard Quest’in moderatörlüğünü yapacağı CEO Insights Paneli’nde, Qantas Grup CEO’su Vanessa Hudson, Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark, United Airlines CEO’su Scott Kirby ve Virgin Atlantic Airways CEO’su Shai Weiss yer alacak. WATS’ta ele alınacak başlıca konular arasında değişen enerji piyasaları ve küresel jeopolitik durumun havayolu sektörüne etkileri, havacılıkta yapay zeka potansiyeli, sürdürülebilirlik ve SAF kullanımı, havacılık ve turizmin iş birliği ve hava kargo sektörünün geleceği bulunuyor.

Etkinlikte ayrıca IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri’nin beşincisi de verilecek. Bu ödüller, havacılıkta cinsiyet dengesini iyileştirmeye yönelik 25by2025 girişimine katkıda bulunan kuruluş ve bireylere sunulacak.

Havacılık, dünya genelinde 3 milyon kişiye doğrudan istihdam sağlamakta ve seyahat ve turizm sektörünün yaklaşık %10’unu oluşturan 320 milyon işi desteklemektedir. Ayrıca, hava kargo yılda 8,3 trilyon dolarlık ticaret gerçekleştirmekte, bu da toplam ticaretin yaklaşık %35’ine denk gelmektedir. Oxford Economics’e göre, havacılık, 2023 yılında Dubai’nin GSYİH’sine %27 oranında katkıda bulunmuş ve 37 milyar dolarlık brüt katma değeri desteklemiştir. Bu rakamın 2030 yılında 53 milyar dolara yükselmesi beklenmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika