spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Hızlı tren uçakla yarışacak

Seçtiklerimiz

İstanbul – Ankara arasındaki yolculuğu 3 saate düşürecek 533 kilometrelik YHT hattı, vatandaşların daha ucuz fiyata seyahat yapmalarına imkan sağlayacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, son durak Pendik´teki banliyö hattıyla Marmaray´a entegre edilecek. Böylece Avrupa´dan Asya´ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.

UÇAKLA ADETA REKABETE GİRECEK

Ankara-İstanbul arasında YHT ile seyahatin, uçaktan daha çok tercih edilmesi bekleniyor. Zaman açısından havayolu ile ulaşımın avantajlarını sunacak YHT´ler, biletlerinin otobüs biletlerinden biraz pahalı, uçak biletlerinden ise ucuz olmasıyla uçaktan bir adım öne geçecek.

ESENBOĞA HAVALİMANI´NA ULAŞIM 45 DAKİKA

Ankara-İstanbul arasında uçakla yolculuk yapan bir vatandaşın kalkıştan ortalama 45 dakika önce Esenboğa Havalimanı´na varması gerekiyor. Havalimanına seyahat toplu taşımayla yaklaşık 45 dakika sürerken, uçakla Sabiha Gökçen´e yapılan yolculuk sonrası havaalanından çıkış 1 saate ulaşabiliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı´ndan Kadıköy´e ulaşımın ortalama 1 saat sürdüğü düşünüldüğünde uçakla Ankara´dan başlayan yolculuk ortalama 3-3,5 saate ulaşıyor.

ANKARA GARI´NA ULAŞIM 20 DAKİKA

Ankara´dan İstanbul´a YHT ile ulaşım süresine bakıldığında ise başkentteki hafif raylı sisteme entegre Ankara Garı´na ulaşım, yaklaşık 20 dakika alıyor. Ankara´dan İstanbul´daki son YHT istasyonu Pendik´e ulaşımın 3 saat, Pendik´ten Kadıköy´e varışın ise banliyö ile yaklaşık 40 dakika sürmesi halinde YHT ile ulaşım toplamda 4 saati alacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika