spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Hayati Yazıcı’dan Rize-Artvin Havalimanı açıklaması

Seçtiklerimiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip Rize-Artvin Havalimanı’nın bu yıl sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Derepazarı ilçe merkezindeki restoranda partisinin yöneticileri ile bir araya gelen Yazıcı, kentte devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile esnafı ziyaret etti.

Hayati Yazıcı, iki günlük Rize programı kapsamında Millet Bahçesi ve Organize Sanayi Bölgesini inceleme fırsatı bulduğunu belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile dünyaca ünlü Ayder Yaylası’ndaki yöresel mimariye özgü kentsel dönüşümün hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, bunların çok değerli yatırımlar olduğunu ifade etti.

Yazıcı, Rize-Artvin Havalimanı’nın Türkiye’nin denize dolgu ikinci havalimanı olacağının altını çizerek, “Çok etkin bir işlev görecek.

Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasiteli bir havalimanı. Hem ulaşımı rahatlatacak hem de havalimanının tamamlanması ile bölgenin çok özgün coğrafi yapısı, yayla turizmi ve akarsuları itibariyle hem iç turizm hem dış turizm potansiyeli bakımından bölgeye büyük katkı sağlayacak. Bu yıl sonu inşallah hizmete açılacak.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika