spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havelsan ve Boeing arasında imzalar atıldı

Seçtiklerimiz

İmza töreni, İstanbul’da 10. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda gerçekleştirildi. Anlaşma uyarınca, şirketler satış fırsatlarını desteklemek amacıyla Ankara’da veya Ankara’ya yakın bir yerde bir test merkezi kuracaklar.

Bu merkez, potansiyel müşterilere VSOC Sentinel’in devlete ve ticari uygulamalara yönelik altyapı koruma kabiliyetlerine ilk elden bakma fırsatı sunacak.

 

Havelsan Genel Müdürü Faruk A. Yarman;

“Bu anlaşma, Havelsan’ın Boeing ile uzun yıllara dayanan ilişkisi üzerine inşa edilmiş olup Türkiye’de hem sınır güvenliği hem de altyapı koruma kabiliyetlerine yönelik hedeflerimize ilişkin yeni ve genişletilmiş işbirliklerine doğru heyecan verici yönler çizmektedir.

 

Her iki şirket için de stratejik, uzun vadeli değer yaratacak alanlarda Boeing ile çalıştığımız süre boyunca çekirdek kabiliyetlerimizi güçlendirmek için sabırsızlanıyoruz

 

Boeing’in VSOC Sentinel ürünü, var olan güvenlik, sensör ve alarm sistemlerini, bina ve diğer kritik altyapı varlıklarının yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu modelleri ile birleştirmektedir. Bu, – hem yerel hem de uzaktaki – son kullanıcılara olaylar ve alarmların operasyonel alanlarındaki gerçek zamanlı resmini sunmaktadır.

 

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, “Boeing, uluslararası alanda genişlemeye odaklanmıştır. Bu yüzden, müşterilere son teknoloji fiziksel güvenlik çözümlerini sunmak amacıyla çalışırken her iki şirketin yetenekleri ve uzmanlığına dayalı bir ülke içi test merkezi geliştiriyoruz.

 

VSOC ürünü, kritik altyapı korumasını geliştirmeye yardımcı olmak için güçlü kabiliyetleri birleştirmektedir ve Havelsan’ın kapsamlı güvenlik sistemleri deneyimi ve pazara erişimi sayesinde bölgede bunu sağlayabiliyoruz” dedi.

 

Havelsan; C4ISR, deniz savaş sistemleri,  hava savunma sistemleri, yönetim bilgi sistemleri, simülasyon ve eğitim sistemleri, ülke güvenlik sistemleri ve enerji yönetim sistemleri alanlarında kapsamlı deneyime sahip bir yazılım ve sistem şirketidir.

 

The Boeing Company’nin bir birimi olan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik, yenilikçi ve kabiliyete dayalı müşteri çözümlerinde uzmanlaşmış olup dünyanın en büyük ve çok yönlü askeri uçak üreticisi olarak biliniyor.

 

Merkezi St.Louis’de bulunan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik,  32 milyar dolarlık bir işletme olup dünya çapında 66.000 kişiyi istihdam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika