spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havayolu Dolandırıcılığı Alarmı: Şikayet Eden Müşterilere Havayolu Temsilcisi Rolüyle Yaklaşıyorlar

Seçtiklerimiz

Havayolu Şikayetlerine Dikkat: İnternet Dolandırıcıları, Müşterilere Yönelik Yeni Tehlike

Sosyal medyada şikayetlerini dile getiren müşterilere yönelik yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Washington Post’un haberine göre, rahatsız müşteriler, havayolu temsilcisi gibi davranan internet dolandırıcılarına düşmüş durumda. Havayolu şirketleri, çeşitli sorunlar nedeniyle online olarak isimlerinin karalanmasına daha hızlı tepki verme eğiliminde. Ancak yapay zeka ve daha gelişmiş online teknolojinin yardımıyla, dolandırıcılar sosyal medya platformlarını tarayarak şikayette bulunan müşterileri arıyorlar. Havayolu temsilcisi gibi davranarak, dolandırıcılar müşterilere alışılagelmiş bir şekilde şu mesajı atıyorlar: “Deneyiminizden üzgün olduğumuzu duyduğumuza üzgünüz. Size daha iyi yardımcı olabilmemiz için lütfen bize PNR bilgilerinizle özel bir mesaj gönderin” veya benzeri bir şey.

Washington Post yazarı Mike Hume, JetBlue uçuşundaki gecikme nedeniyle şikayette bulunmak için X (eskiden Twitter) üzerinden paylaşım yaptığında, bir kullanıcı olan “Patrick” adında biri, kendisini havayolu şirketinin bir müdürü olarak tanıtarak yanıt verdi. Hume, kullanıcının profilini kontrol ettiğinde hesabın takipçisi olmadığını ve “maneger” kelimesinin yanlış yazıldığını fark etti. Bu, sahte bir hesabı tespit etmek için ipuçları olsa da müşterilere ekstra dikkatli olmaları ve ek kontroller yapmaları tavsiye ediliyor.

Ancak “mavi tik”, X ve Instagram’ın geçerli hesapları gösteren işareti, aylık ödemeler karşılığında satın alınabiliyor, bu da dolandırıcıları kontrol etmeyi karmaşıklaştırıyor. Ağustos 2023’te, bir aile, hacker’ların Google’da Southwest Airlines’ın iletişim numaralarını değiştirdiği zaman 43.000 dolar kaybetti. Aile, uçuşları değiştirmelerine yardımcı olacakları bir numara aramak için havayolu şirketinin müşteri hizmetleri numarasını Google’da aradı ve bu aslında hacker’ların doğrudan hattıydı.

Bir taşıyıcının geçerli iletişim numarasını bulmak için en iyi yol, havayolu şirketinin resmi web sitesini kullanmaktır. Müşterilerin, bilgilerinin bir dolandırıcıya sızdırılmış olabileceğini düşündüklerinde durumu Federal Ticaret Komisyonu sitesine bildirmeleri öneriliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika