spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havalimanında hanutçu denetimi

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, TAV İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Şener Yılmaz, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hanutçulara yönelik denetleme ve incelemelerde bulundu.

       

Ahmet Aydın, burada yaptığı açıklamada, hanutçuların Atatürk Havalimanına gelen yolcu ve turistleri rahatsız ettiği yönünde pek çok kişiden şikayet geldiğini belirterek, bunun önlenmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

       

Kendilerine özellikle araba kiralama firmalarıyla çalışan hanutçulardan şikayet geldiğini ifade eden Aydın, Türkiye’ye gelen yabancı turistleri havalimanından alarak kente çok yüksek fiyatlarla götürdüklerini belirtti.

       

Mülki İdare Amirliğinde 9 Kasım 2010’da yapılan Güvenlik Komisyonu toplantısında hanutçulukla mücadelenin sürdürüleceği ve suçu tutanakla tespit edilen kişi veya kuruluşlara verilen cezaların kararlılıkla uygulanacağı kararı alındığını kaydeden Aydın, hanutçuluk yapan firmalara kapatmaya kadar varan cezalar verileceğini söyledi.

       

Aydın, Atatürk Havalimanının Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu belirterek, “Hizmetlerin yürütülmesi sırasında hiçbir kişi, kurum ve kuruluş ayrımı yapılması söz konusu olamaz. Hanutçuluk, Atatürk Havalimanının önemli sorunları arasındadır. Özellikle turistleri olumsuz etkileyen ve ülke imajına zarar veren bu sorunun ortadan kaldırılması için kararlıyız” dedi.

       

Hanutçuların turistleri çok mağdur ettiğini ifade eden Aydın, “Atatürk Havalimanından Sultanahmet’e taksi ücreti olarak 650 lira, Bakırköy’e 240 lira alınmış. Daha pek çok şikayet var. Hanutçulara sadece 70 lira ceza verebiliyoruz. Bu cezalar caydırıcı olmuyor. Bir firmaya hanutçuluk nedeniyle 380 cezai işlem uygulanmış ama caydırıcı olmamış. Atatürk Havalimanı Türkiye’nin göz bebeği. Hanutçuluğu önlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız Atatürk Havalimanını örnek bir liman haline getirmektir” diye konuştu.

       

TAV İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü de herkesin ticari mekanı içinde çalışması ve yolcuları taciz etmemesi gerektiğini kaydetti.
        Fiziki mekanlardan kaynaklanan bazı sıkıntılar olduğunu ancak esnafın bu duruma göre çalışması gerektiğini belirten Ünlü, esnafın önerilerini dikkate alarak terminalin kapılarında yeni düzenleme yaptıklarını, gelen yolcunun ticari mekanları daha iyi görebilmesi için kapıları sağ ve sola doğru 48 metre kaydırdıklarını söyledi.

       

Ünlü, “Ancak tüm ticari alanları bu iki kapı arasına sıkıştırmak mümkün olamıyor. Herkes mevcut duruma göre kimseyi rahatsız etmeden çalışmalarını sürdürmek durumunda” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika