spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Havacılıkta Gizli Lobicilik ve Cukkalar

Seçtiklerimiz

Havacılıkta Gizli Lobicilik ve Cukkalar

Merhaba Değerli Havacılık Camiamızın Sevdalıları ve Sevenleri;

Havacılık bir tutku, bir aşk, bir sevgidir. Havacılık zamanla yaşam şekliniz olur ve bunu saç telinizin ucundan kemiklerinize,  iliklerinize kadar hissetmeye başlarsınız.

Bu nedenle öncelikle havacılık endüstrisinde bayrağımızın dalgalanması adına ulusal-uluslararası anlamda büyük hizmetler sunan ve ayrıca havacılık camiamıza kendi gücünce veya karınca kararınca hizmet eden, emek veren, üreten vb. tüm kurumlarımızı, işverenlerimizi ve çalışanlarımızı canı gönülden selamlıyor ve en derin saygılarımı sunuyorum. Kendilerine huzurunuzda bir kere daha teşekkür ediyorum.

Peki, hiç merak etmiyor musunuz? Kendi kendinize sormuyor musunuz? Ülkemiz Havacılık endüstrisi neden bu durumda? Niçin ülkemde yabancıyım? Neden işyerim battı? Bu sorular kafanızda oluşmaya başladıysa işte açık ve net cevabını yazıyoruz: GİZLİ LOBİCİLİK yani LOBİCİLİK FAALİYETLERİ İÇİNDE BULUNAN BİR TAKIM VATANSIZ CUKKACILAR.

İşte bu gizli lobiciler yani vatanı olan vatansızlar. Hain emelleri içinde olan ağa babalarına hizmet etmekte ve transfer edildikleri yerde hem verilen görevini icra etmekte ve hem de cukkalar ile uğraşmakta. Yazıklar olsun ve ahdımız olsun ki; gün gelecek alayınızı bu topraklardan temizleyeceğiz ve ifşa edeceğiz. Evet sizler gibi bizde bu hain lobicilerin varlığını hissediyoruz.

Ama havacılık endüstrisinde sistematik ve stratejik bir takım LOBİCİ faaliyetlerde bulunan bir takım kötü niyetli yöneticileri asla affetmeyeceğiz. Bu hain ve art niyetli lobiciler hem ülkemize zarar, hem işverene zarar ve hem de çalışanlara zarar.

Bu Hain Gizli Lobicilerin Kısaca Görevleri;

  • Havacılıkta İFLASLAR yaşatmak.
  • Kalifiye gençlerimizi İŞSİZ bırakmak.
  • Tecrübeli ve kaliteli çalışanı ÜST MEVKİYE atamamak.
  • Kurum, kuruluş veya şirkete kalifiyeli alım başvuruları engellemek.
  • Kurumlara ve İşverenlere sunulan kazançlı projeleri İPTAL etmek veya Projeleri dışarıya paslamak ve nemalanmak. Yönetici olduğu kurum, kuruluş veya şirkete lobicileri vasıtasıyla projeleri transfer ederek cukka sistemini inşa etmek.
  • Ülkemiz Havacılık endüstrisinin gelişimini engellemek ve büyümesini engellemek.
  • Yönetici olduğu kurum, kuruluş veya şirkette sahibine yalakalık yapmak, iyi görünmek ve bazı stratejik hamleler ile dürüst olduğunu ispatlamak. Amaç; ileriki büyük hedeflerine ve kötü emellerine rahatlıkla ulaşmak.
  • Ve benzeri bağlantılı saymakla bitmeyen hain nedenler…….!

Maalesef ki kurumlarımızın, işverenlerin ve çalışanların emeklerini, projelerini, kazançlarını heba eden ve hiç acımayan bir takım maaşlı yöneticiler artık hadlerini fazlasıyla aşmaya başladı. Kurumlara zarar, işverene zarar, proje üreten girişimcilere zarar ve işçilerin alın terine, emeğine zarar vermektedir.

Bu gizli lobilerde özel eğitilen bu kişi veya kişiler. Havacılık sektörümüze gizli bağlantılar ile servis edilmektedir. Bu kişileri ilk etapta çözmek ve anlamak çok zordur. Öylesine karaktersiz ve bukalemun özelliklerine sahiptirler ki, oltaya büyük yem atmadan bu kişileri anında çözmek anlamak katiyen mümkün değildir. Yönetici olduğu yerlerde ilk önce çevresindeki çalışanları ve yöneticileri çözmeye çalışırlar ve kendilerine en yakın olanları seçerler ve zamanı geldiğinde hain hedeflerine doğru sinsice adım atmaya başlarlar.

Sözü fazla uzatmadan şunu demek istiyoruz; Havacılık endüstrimizde ve bağlı sektörlerinde farkına varmadan ülkemizin ve gençlerimizin geleceğini bir takım gizli hain lobiciler sarmış vaziyettedir veya olabilir. Bu yaşanan esrarengiz olaylara neresinden bakarsanız bakın hain gizli lobicilerin varlığına açıkça işaret etmektedir. Bu hain lobicilerin sayısı az ama çok etkili yerlere nüfus edebilmektedirler.

Bu nedenle sektörümüz bu hain lobiden kurtulmak ve geleceğe umutla devam etmek istiyor ise; İşverenler hiç vakit kaybetmeden lobi mensubu yöneticiler ile derhal yollarını ayırmalı, işe alım safhasına müdahil olarak genç girişimciler yoluna devam etmelidir.

Sonradan uyarılmadık, duymadık veya olmadı ne yapalım battık sağlık olsun gibi sözlerle kendinizi avutmaya çalışmayınız diye baştan uyarıyoruz. Artık karar ve takdir sizin.

Ama biz bu hain gizli lobicileri belki gün gelecek bizimle aynı fikirde olanlarla birlikte ifşa edeceğiz ve yüzleşeceğiz.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika