spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Sektörünün Güvenliği Tartışıldı

Seçtiklerimiz

Havacılık sektöründeki uzman isimleri biraraya getiren panelin katılımcıları arasında Havayolları Pilotlar Birliği’nden Wolfgang Koch, Federal Havacılık Dairesi’nin eski yetkililerinden Anthony Fainberg ile Havayolu Yolcuları Birliği Başkanı Douglas Kidd yer aldı.
 
Wolfgang Koch, teröristlerin havacılık sektörünü hedef almaya devam ettiğini, çünkü bu sektörün ekonominin omurgası olduğunu söyledi. Koch, havacılık sektöründe 11 milyon çalışan olduğuna dikkat çekti. Sektörün güvenliği için sihirli bir formül olmadığını söyleyen Koch, bununla birlikte yapılabilecekleri sıraladı.
 
Koch, “Herkes havacılık sektörünün güvenliğine katkıda bulunmalı; hükümetler, sektörde çalışanlar, herkes. Endüstriyi daha güvenli hale getirmek için her zaman yapılabilecekler var. 11 Eylül bize saldırıları önlemenin önemini öğretti. Mürettebat bu konularda daha fazla eğitilmeli. Havacılık sektörü ve istihbarat birimleri bilgi paylaşımında bulunmalı. Siber ve lazerli saldırılar da ayrı bir problem. Sadece geçen yıl uçaklara yönelik 770 lazer saldırısı düzenlendi. İstihbarat, risk analizi, kanıt temelinde politikalar üretilmeli ve tehdide gerçekçi çözümler bulunmalı” dedi.
 
Federal Havacılık Dairesi’nin eski yetkililerinden Doktor Anthony Fainberg de risk yönetimine büyük ihtiyaç olduğunu söyledi, havaalanlarında kullanılan X-ray cihazlarını eleştirdi.
 
Fainberg, “Kontrol noktalarındaki X-ray cihazları yetersiz, bunların incelenmesi gerekiyor. Bazı yolcuları daha ayrıntılı arayabilirsiniz, bunu etnik temele dayandırmanıza da gerek yok. Mesela yaşları 16 ila 50 arasında değişen herkesi X-ray cihazı dışında da ayrıntılı arayabilirsiniz” dedi.
 
Fainberg, güvenlikle ilgili konularda özelleştirmenin olmaması gerektiğini de vurguladı.
 
Paneldeki konuşmacıların ortak görüşü, havacılık sektöründe güvenliğin daha iyi olabilmesi için daha çok çaba sarfedilmesi gerektiği yönündeydi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika