spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık sektörü 2021’de 42 milyar dolar kaybetti

Seçtiklerimiz

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Mehmet Nane, IATA’nın son verilerine göre sektörün 2021 yılında 42 milyar dolar kaybettiğini, zararın bu yıl azalarak 9,7 milyar dolara inmesinin beklendiğini ifade etti.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Mehmet Nane, IATA’nın son verilerine göre sektörün 2021 yılında 42 milyar dolar kaybettiğini, zararın bu yıl azalarak 9,7 milyar dolara inmesinin beklendiğini ifade etti.

Nane, hava yolu yazılımları alanında dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Hitit’in her sene dünyadaki hava yolu partnerlerini bir araya getirdiği toplantının açılışında, havacılık sektörünün salgının ardından yeniden canlandığına işaret ederek, bazı Avrupa ülkelerinde yolcu sayılarının salgın öncesine ulaştığını kaydetti.

Kovid döneminde öne çıkan hava kargonun ise önemini koruduğunu kaydeden Nane, IATA’nın son verilerine göre sektörün 2021 yılında 42 milyar dolar kaybettiğini, zararın bu yıl azalarak 9,7 milyar dolara inmesinin beklendiğini ifade etti. Nane, sektörün 2023’te kâra geçeceğini öngördüklerini söyledi.

Havacılık sektöründe teknoloji çözüm ortaklığının evlilik gibi olduğunu belirten Nane, ‘Teknoloji olmadan havacılık sektörü olmaz. İyi günde de kötü günde de hep yanınızdadır. 17 yıllık iş birliğimizde Hitit bizim için hep çok iyi bir partner oldu.’ dedi.

Havacılık sektörü ise bilançolarındaki 650 milyar dolar borç ile mücadele ediyor
Küresel iş dünyasının hızla değiştiğine dikkati çeken Nane, ‘Enflasyon yükseliyor, küresel daralma öngörülüyor. Dünya Bankası enerji fiyatlarının 2021’e göre yüzde 50 artmasını bekliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tüm dünyayı Soğuk Savaş’tan bu yana görülen en büyük coğrafik bölünme ile karşı karşıya bırakıyor. Havacılık sektörü ise bilançolarındaki 650 milyar dolar borç ile mücadele ediyor.

Bununla mücadele etmenin yöntemi ise havacılık sektörünün tüm unsurları ile birleşmesinden geçiyor.’ şeklinde konuştu.

Havacılık sektörünün 2050 yılında kadar sıfır emisyon hedefine ulaşabilmesi için yeni teknolojilere ihtiyaç duyduğunu kaydeden Nane, “Bunun yüzde 65’i Sürdürülebilir Havacılık Yakıtlarından (SAF) geçiyor.

Ancak bunu da çoğunlukla bir temel gıda maddesi olan tahıldan elde ediyoruz. Şimdi temel konu bunu gıda olarak kullanan az gelişmiş ülkelerden alıp, sektöre mi kaydıracağız. Havacılığın geleceği için bu konuya birleşerek çözüm bulmamız gerekiyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika