spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Fuarları

Seçtiklerimiz

Havacılık fuarları, ev sahipliği yaptıkları binlerce hava aracı, uçuş gösterisi ve katılımcıyla havacılık tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Küresel ticaretin artmasına, havacılık teknolojilerinin gelişmesine ve sektör buluşmasına sebep olduğu gibi, havacılığın kitlelere tanıtılması ve sevdirilmesi açısından da stratejik bir amaç taşımaktadırlar. Bizlerin havacılık fuarı olarak nitelendirdiğimiz bu organizasyonların atası bugün Airshow olarak bilinen hava gösterileridir.

Wright kardeşlerin 1903’te havalanarak başlattıkları havacılık tarihinin, ilk uluslararası gösterisinin Fransa’nın Paris yakınlarındaki Reims kentinde 1909 yılında düzenlenen ve neredeyse 500.000 kişi tarafından izlenen Reims Havacılık Buluşması olduğu kabul edilmektedir.

Havacılığa ses getiren bu sektör buluşmasını bir meydan okuma olarak kabul eden Amerikalılar ise havacılık hünerlerini sergilemek için bir yıl sonra 1910 yılında Kaliforniya’da bir havacılık gösterisi ve yarışma düzenlemiştir. Bugünkü havacılık fuarlarının atası olan…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika