spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılığının eğitim ağını Türkiye oluşturacak

Seçtiklerimiz

44 üyesi bulunan ECAC’ın Havacılık Eğitim Başkanlığı’nı Türkiye nezdinde üstlenen Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerini, ‘Eğitim Organizasyonları Ağı’nın oluşturulması çerçevesinde İstanbul’a davet etti. Arıduru’nun ev sahipliğinde haziranda İstanbul’da gerçekleştirilen ‘ECAC Havacılık Eğitimi Konferansı’ sonunda yayımlanan İstanbul Deklarasyonu’nda Eğitim Organizasyonları Ağı’nın kurulmasına yönelik karar yer almıştı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada, ‘Sivil Havacılık Eğitim ve Bakım Merkezi’ olmasına yönelik projesi çerçevesinde İstanbul Deklarasyonu’nda bu kararın yer almasını sağlayan Arıduru başkanlığında yapılan toplantıda, kararın vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi istendi.

       

ECAC’ın eğitim alanındaki gelecek politikasını belirlemek amacıyla oluşturulan üst düzey grup toplantısında, Avrupa ülkelerinde yapılacak eğitim ihtiyaçları anketinin kapsamı ve içeriği görüşüldü. Toplantıda Avrupa çapında kurulacak Eğitim Organizasyonları Ağı’nda, teşkilatın ismi ve logosunun kullanılmasına ve bu ağda yer alacak eğitim kurumlarının ECAC onaylı havacılık eğitim kurumları olarak faaliyette bulunması imkanının değerlendirilmesine karar verildi. Dr. Arıduru, toplantıda yaptığı konuşmada, sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği çerçevesinde yürütülmesinin ancak yetişmiş insan kaynağıyla mümkün olabileceğini söyledi. Yeterli insan kaynağının oluşturulmasındaki en önemli unsurun eğitim olduğunu ifade eden Arıduru, "Küresel havacılık sisteminde eğitimin kalitesi ancak uluslararası işbirliği ile yükseltilebilir. Türkiye olarak üç yıldır yürüttüğümüz çalışmalar var. Türkiye’nin bakım ve eğitim merkezi olması çerçevesinde 7 bölgesel işbirliği oluşumunu hayata geçirdik." dedi. Arıduru, Türk sivil havacılığındaki gelişmeler ve Türkiye’nin geleceğin en önemli transit havacılık merkezlerinden biri olacağı yönündeki öngörüler çerçevesinde odak noktasının eğitim olduğunu kaydetti. Arıduru, "Öncelikli hedefimiz ‘eğitim organizasyonları ağı’nın bir an önce oluşturularak, Avrupa’da standart bir havacılık eğitim seviyesinin sağlanmasıdır." şeklinde konuştu.

       

Avrupa çapında geçerli olacak ECAC Havacılık Eğitimi Politikası’nın oluşturulmasını sağlayacak çalışmaları sürdürecek Üst Düzey Grubu’nun bir sonraki toplantısının, eylül sonunda üye ülkelere gönderilecek anket sonuçlarını analiz etmek üzere kasımda yapılmasına karar verildi.

       

         

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika