spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Hasan Kalyoncu pilot yetiştirecek

Seçtiklerimiz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) önümüzdeki yıl kuracağı Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu’nda pilot ve yardımcı hava personeli yetiştirecek. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, geleceğin mesleklerinden birinin de sivil havacılık olduğunu belirterek, yeni gelişen bu sektörde Anadolu illerinin daha avantajlı olduğunu, bunu değerlendirerek Gaziantep’i bir sivil havacılık üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

GELİŞEN BİR SEKTÖR

HKÜ’nün yenilikçi ve girişimci bir üniversite olduğunu belirten Yılmaz, "20 lisans ve ön lisans, 30’a yakın da yüksek lisans bölümümüz oldu. Gaziantep önemli bir konuma sahip, biz de lojistik üssü olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de ve dünyada gelişen en önemli sektörlerden biri havacılık sektörüdür. Ülkemizde sivil havacılık son 10 yılda ciddi atılımlar yaptı. THY dünya markası oldu. İnsanlar artık hava yolu ulaşımını kullanmaya başladı. Bizim havacılığı ihmal etme hükümsüz yok" dedi.

UÇUŞLAR SAMSUN’DA OLACAK

HKÜ’nün havacılıkta bir atılım yapma gereği duyduğunu kaydeden Yılmaz, "Pilot eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile başlattık. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile başlatmamızın nedeni bu işle ilgili ciddi bir yatırım yapmış olmasıdır. Kendi havaalanı, 50 tane hangarı,10 tane uçağı bulunuyor. Oraya gittik, test sürüşleri yaptık, eğitim sistemini gördük ve bir protokol imzaladık. Protokolümüzün gereği Hasan Kalyoncu Üniversitesi İstanbul, Ankara, Gaziantep’te bu eğitimleri teorik bazda verecek uçuşları da şimdilik Samsun’da gerçekleştirecek. 160 saatlik bir eğitimin 120 saatini teorik olarak biz anlatacağız, geriye kalan 40 saatte de uçuşları Samsun’da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

HAVALİMANI UYGUN

Gaziantep Havalimanı’nın eğitimler için uygun olduğunu, eğitimleri Gaziantep’e taşımak istediklerini anlatan Yılmaz, "İlk etapta Sivil Havacılık Yüksek Okulu, daha sonra bunu bir fakülteye dönüştürmekle ilgili projemiz var. Kendi uçaklarımızı almakla ilgili bir yatırım planımız var. Sivil havacılık dediğimiz zaman pilot eğitiminin yanı sıra kabin memurluğundan tutun da yöneticiliğe kadar geniş bir alanda eğitimli insanlar yetiştireceğiz. Kabin memurluğu eğitimi için THY ile protokol imzaladık" dedi.

EĞİTİM UÇAKTAN PAHALI

İlk etapta seçilmiş 20 öğrenci ile başlayacaklarını açıklayan Yılmaz, "Pilot eğitim çok zor ve ciddi kriterleri var. Biraz zorlu bir aşama ve maliyeti çok yüksek bir eğitimdir. Çoğu zaman bir pilot eğitiminin maliyeti uçağın maliyetinden yüksek oluyor. Pilotluk yorucu fakat çok keyifli bir iştir. Ben Samsun’da uçak kullanma şansı yakaladım, uçak kullanmak bir tutkudur. Uçak bir zevktir, sportif iyi bir yanı da var" dedi. Sabah

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika