spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gökyüzünde İlk Heyecan

Seçtiklerimiz

THK’nın Antalya’daki Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde eğitim sezonu başladı. Paraşütle atlama kursu alan 6’sı kadın 30 kursiyer, 4 günlük yer eğitiminin ardından ilk kez gökyüzüne çıktı. Cessna tipi uçakla gerçekleştirilen eğitimde kursiyerler 450 metre yüksekten paraşütle atladı. Uçağa bindiklerinde kısa süreli tedirginlik yaşayan kursiyerlerden bazılarının ilk etapta atlamaktan çekindikleri gözlendi. Daha sonra eğitmenlerinin komutuyla kendilerini boşluğa bırakan kursiyerler, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Kursiyerler, iniş alanına geldiklerinde de mutluluklarını eğitmenleri ve yakınlarıyla paylaştı.

Kursiyerlerden Mustafa Hatipoğlu, eğitmenlerinin komutuyla atladıktan sonra gökyüzünde çok heyecanlı vakit geçirdiğini belirterek yaşadığı heyecanı "Anlatılmaz yaşanır" sözleriyle tanımladı. Ayşenur Müsüroğlu da yer eğitiminde eğitmenlerinin kendilerine öğrettiği teknik bilgilerin yanı sıra, güven duygusuyla ilk atlayışlarını gerçekleştirdiğini belirtti. Uçağa bindiğinde ve atlayış sırasında ilk etapta heyecanlandığını aktaran Ayşenur Müsüroğlu, gökyüzünde çok keyifli vakit geçirdiğini dile getirdi.

‘UÇMANIN HEYECANINI YAŞADIM’

Kursiyerlerden Ceren Şule ise yer eğitiminin ardından paraşüt atlama eğitimi için sabah saatlerinde uçakla havalandıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Atlama yapacağımız büyük gün gelmişti ve hepimiz çok heyecanlıydık. Son hazırlıklarımızı yaptık ve uçağa bindik. Uçak havalandı ve yüreğimiz ağzımıza geldi. Havalandıktan sonrasını az hatırlıyorum ama çok güzel bir heyecan yaşadım. Uçmanın heyecanını yaşadım. Havada çığlıklar attım, mutluydum. İyi ki gelmişim."

HEYECANLI HOBİ

Paraşüt eğitmeni Ufuk Akar da THK tarafından ücretsiz gerçekleştirilen kurslara farklı bir heyecan ve deneyim yaşamak isteyenleri davet etti. Yeni eğitim sezonunun ilk kursiyerlerinin paraşütle atlama eğitiminin tamamlandığını anlatan Akar, kursiyerlere uçaktan atlama, yere iniş, paraşüt kontrolleri ve acil durumlarda yapılması gerekenlerin öğretildiğini söyledi. Akar, bu sezon kursların mart ayına kadar devam ettiğini belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika