spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Gökyüzünde esrarengiz ışık

Seçtiklerimiz

Noel, Hrıstiyan âlemi için yılın en önemli zamanlarından biri. Özellikle de 25 Aralık günü… Hz. İsa’nın doğum tarihi kesin olarak bilinmese de 25 Aralık Hrıstiyanların önemli bir bölümü tarafından İsa’nın doğum günü olarak kabul ediliyor. Bir önceki gece, yani 24 Aralık ise Hrıstiyanlarca “Kutsal Gece” olarak adlandırılıyor. İşte 24 Aralık gecesi, Türkiye saatiyle 18:30’da gökyüzünde aniden beliren parlak cisim büyük heyecan yarattı.
 
Almanya semalarında çoğu kişi tarafından gözlemlenen gök cisminin ne olabileceği konusunda pek çok spekülâsyon yapıldı. Bazıları parlak gök cismine daha gerçekçi yaklaşarak onu bir kuyruklu yıldız olarak izlerken, bazıları da belirdiği gün itibariyle gök cismini Noel Baba ya da Hz. İsa dünyaya geldiğinde gökyüzünde belirdiği rivayet edilen Beytüllahim (Bethlehem) yıldızı olarak nitelendirdi.
 
Pek çok eyalette gözlemlendi
 
Thüringen eyaleti İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, gökyüzünde parlak bir ışık belirdiğini ve bunun pek çok eyalette görüldüğünü doğruladı. Ancak herhangi bir uçak kazasına ilişkin bir kanıt bulunmadığını kaydetti. Gökyüzündeki parlak ışık Almanya’nın güney eyaletlerinden Hollanda’ya kadar pek çok bölgede gözlemlendi.
 
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Sözcüsü Andreas Schütz, gök cisminin meteor olabileceğini ancak bunun henüz doğrulanamadığını kaydetti. Schütz, gökyüzündeki parlak cismin bir uzay çöpü olabileceğini de belirtti. Dünyaya her yıl uzaydan 60-70 tonluk madde düşüyor.
 
Gökyüzündeki cisim çok ağır bir şekilde ilerlemesi nedeniyle, uzun süre gözlemlenebildi. Schütz, ışığın yoğunluğu ve havada kalma vaktinin uzun olması nedeniyle bunun çok büyük bir parça olabileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika