spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gökyüzünde 100 yıl

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kuvvetleri 2011 yılında 100’üncü Kuruluş Yıldönümünü kutlayacak. Bu yüzden 100’üncü yılın coşku, heyecan ve gururunu, Türk milleti ile paylaşmak üzere 2011 yılı boyunca bir dizi etkinlik düzenlenecek. İlk olarak Hava Kuvvetleri personelinin katıldığı bir yarışma ile “100’üncü Yıl Logo ve Sloganı” belirlendi. Logo’da kuvvet amblemi üzerinde 100 sayısı vurgulanırken, slogan “Türk Hava Kuvvetleri çağıyla yarışıyor” oldu.

       

Kutlamalara ise ilk olarak Uluslararası Hava Gösterisi ile başlanacak. 4 Haziran’da İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda ve 5 Haziran’da ise İzmir/Alsancak’ta halka açık uluslararası hava gösterisi icra edilecek. Öte yandan Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında ise Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi yapılıyor.

       

Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde gece ve gündüz gerçekleştirilen eğitime, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları katılıyor. Eğitimde dört muharip gemi, 63 uçak ve bin 500 personel görev alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika