spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Giresun Havaalanı 2014’den Önce Bitecek

Seçtiklerimiz

Bakan Şahin, Sayın Başbakanımızın talimatlandırmış olduğu bu çalışma 2014 öncesi inşallah bitmiş olacak dedi.

Geceyi Ordu’da geçiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu sabah incelemelerine Ordu-Giresun Havaalanı inşaatıyla devam etti. Ordu ve Giresun valiliği tarafından ayrı ayrı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e tahsis edilen 023 kırmızı plakalı makam araçları yan yana gelince ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Sabah kahvaltısını da havaalanı inşaat alanındaki şantiyede yapan Bakan Şahin, Her gelişimizde değişimi, dönüşümü, hızlı çalışmayı burada görüyoruz diyerek Ulaştırma Bakanlığımızın DLH Genel Müdür Yardımcısı Erot Çıtak’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DLP Genel Müdür Yardımcısı Çıtak, Efendim müsada ederseniz sizin verdiğiniz sözde sizin biletinizi yakmayacağız inşallah dedi.Bakan Şahin de, Herkes havaalanını unuttu, benim bilete taktı diye espri yapınca gülüşmelere neden oldu. Bakan Şahin, Şimdi burada Denizcilik Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımızın, 22 Temmuz tarihinde bir sözü oldu. 528 iş gününde bu havaalanı bitecektir. Artık Ulaştırma Bakanımızın sözüne üstüne İçişleri Bakanı olarak bir söz söylemek istemem. Sadece onun yanına destek veririm. Eksik olmasın, o da sözünü bizim bilete göre revize etti, uyarladı, ayarladı diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra burada yaptığı konuşmasında havaalanı konusunda herkesin çok dikkatli çalıştığını ve herkesin bu havaya girdiğini söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi’ne havaalanının itici bir güç olacağını anlatan Bakan İdris Naim Şahin, şöyle dedi

Doğu Karadeniz’in turizm master planı var. Bu yaklaşık 3 yıllık bir insiyatif. Hepsi entegre çalışma bunlar. Havaalanı bu projenin itici gücü, önemli bir noktası olacak. Herkesin takip ettiği bir konu bu. Burası Rize’ye de hitap edecek. Hepsi birbirine bağlantılı çalışmalar. Önemli olan şuydu, 3 Mart 2011 tarihinde resmi olarak bu işin çalışmaları başlamıştı. Biz 23 Nisan’dan sonra buraya geldiğimizde havalanı yapılacak dediğimizde biraz endişeli gözlerle sorularla karşılaşmıştık. Dedik ki, harmandan önce atılacak, demiştik.

Sonra Erol Bey’le görüşerek harman geç olur, tırpandan önce atılacak bunun temeli dedik. Allah’a şükür 22 Temmuz’da temelini hep beraber atmıştık. Temel atmayla bırakmadık, normalde 2-3 yılda yapılacak hem teknik, hem bürokratik işlemler bugün itibarıyla yoluna girmiş durumda. Bundan sonra öngörülen, Bakanımızın vaat ettiği, Sayın Başbakanımızın talimatlandırmış olduğu bu çalışma 2014 öncesi inşallah bitmiş olacak.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, havaalanı inşaatındaki incelemeleri ardından Giresun’a gitti 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika