spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Germania’nın Airbus A319’u Priştine’de

Seçtiklerimiz

Almanya’nın bağımsız havayolları şirketi 31 Mart 2019 tarihinden itibaren 150 yolculuk bir Airbus A319 uçağını Kosova başkenti Priştine’de bulunduracak. Air Prishtina partnerliğinde havayolları şirketi 2019 yaz sezonunda Priştine’den Almanya seferlerine Stuttgart, Hamburg ve Hannover’i de ekleyecektir. München, Düsseldorf, Basel/Mulhouse ve Verona uçuşlarının da devam edeceği belirtildi. 
 
Almanya ve Air Prishtina tarafından örgütlenen bir basın toplantısında önümüzdeki yıl için planlar açılandı. Almanya Priştine Büyükelçisi Christian Heldt’in de hazır bulunduğu basın toplantısında 2017 yılında 300.000 yolcu ile Priştine Havalimanı’nda faaliyetlerini sürdüren bir numaralı havayolları şirketini teşkil ettiği bildirildi. 
 
Böylesine önemli bir rol oynayan bir Alman havayolu şirketinin, yakın bir zamanda eğitim ve işletme sürecinden sonra burada görevli olması beklenen Kosovalı mürettebat ve diğer personel ile gurur ve mutluluk duyuyorum. " dedi Christian Heldt.
 
Almanya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sieghard Jähn, Air Prishtina ile işbirliğini ürün verici olarak değerlendirdi: 
Almanya ile Air Prishtina arasındaki ortaklık sıkı ve karşılıklı güvene dayanıyor. İşbirliğinin daha da gelişmesinden, her iki şirket de büyük ölçüde etkileniyor. Almanya Havayolları için bu bölgede Air Prishtina’nın büyük önemi yeni pazarların gelişiminin anahtarıdır. ”
 
Germania ve Air Prishtina 2012 yılından itibaren sıkı işbirliğinde bulunuyor. Air Prishtina Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Ibrahimi, Priştine’de bir uçağın devreye girmesiyle birlikte, bu pazarda uzman olan Air Prishtina için uçak mevcudiyetini  daha da geliştirmek ve genişletmek için fırsatlar yaratıldı. Bu, esneklik ve hızlı karar vermeyi temel alan çok yönlü ve güvenilir işbirliğinin mantıksal sonucudur. "dedi.
 
Bölgede önemli partneri teşkil eden Priştine Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Koktürk, Almanya Havayolları uçağının Priştine’de bulundurulmasını olumlu karşıladı:  

 

Limak Kosova Uluslararası Havaalanı ekibi adına, bir Almanya Havayolları uçağına ikinci bir ev sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu, Almanya Havayolları, havalimanımız ve Kosova Cumhuriyeti için önemli bir adımdır.

Almanya Havayolları ile yaptığımız başarılı işbirliğimiz, yolcularımızın farklı destinasyonlar seçmelerine ve yolcu sayısının sürekli olarak artırmasına olanak sağlıyor. ”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika