spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gazipaşa’da pist eylül ortasında bitiyor

Seçtiklerimiz

Gazipaşa- Alanya Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, havalimanında devam eden pist çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Havalimanı pistinin en geç eylül ayı ortasında tamamlanacağını belirten Aşıklı, böylelikle havalimanına büyük gövdeli uçakların inmesiyle yolcu sayısında büyük artış yaşanacağını söyledi. Aşıklı, "Pist çalışmalarımız devam ediyor. Kaplama betonuna başlandı. En geç eylül ayı ortasında tamamlanmış olacak. Yaklaşma ışıkları montajı da yapıldı. Çalışmalar hızla sürdürülüyor" dedi.

UÇAK SAYISI ARTTI

1 Ocak 2015 ve 24 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na 616 bin 661 yolcu giriş çıkışının yapıldığını aktaran Aşıklı, bu süreçte 4 bin 990 uçağın iniş kalkış yaptığını vurguladı. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl uçak sayısında yüzde 30.99 artış yaşandığını kaydeden Aşıklı, pistin tamamlanmasıyla büyük uçakların inerek seneye bu rakamın kat kat üzerine çıkılacağını anlattı.

PİSTİN TAMAMLANMASI BEKLENTİLERİ ARTTIRDI

Aşıklı; "Bu yıl hedefimiz 1 milyon yolcuydu. Buna ağustos ortasında yaklaştık. Havalimanımızda yaşanan gelişmelerle yolcu sayısı tüm Türkiye’de turizmde düşüş yaşanırken bizde arttı. Bu havalimanımız her yıl daha üst seviyelere yükseliyor. Bu da Gazipaşa’ya turizm yatırımlarının yapılmasıyla çok daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika