spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

GAÜ, Bursa’da havacılık okulu kuracak

Seçtiklerimiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) faaliyet gösteren Girne Amerikan Üniversitesinden bir heyet, Bursa’da havacılık okulu kurma çalışmaları kapsamında Vali Münir Karaloğlu’na ziyarette bulundu.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile beraberindeki heyet ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i makamında kabul etti.
 
Kabulünde konuşan Karaloğlu, şunları kaydetti:
 
"Yeni yapılan üçüncü köprü, otoyol ve havaalanı ile gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getiriyor. Yenişehir, İstanbul’daki havaalanlarına alternatif havalimanı olarak değerlendirilebilecek yapıya sahip. Havacılıkla ilgili eğitimde de yatırımda da uygun bir alan gibi görünüyor. Yenişehir’in havacılık eğitim alanı olmasıyla ilgili biz de gereken desteği sağlarız."
 
Akpınar da kampüslerinde 110 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu belirterek, "Özellikle havacılık alanında eğitim sürecimiz başladı ve yapılanmalarımızı tamamladık. Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında şu anda sivil havacılık işletmelerinde eğitim başlayan ilk üniversiteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde sivil havacılık izni olan üç üniversiteden biriyiz" ifadelerini kullandı.
 
Çelik ise ilçelerinin havalimanı gibi bir değere sahip olmasının ayrıca bir avantaj olduğuna değinerek, fakülte için gereken desteği vereceklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika