Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi unvanını elinde tutan Türk Hava Yolları THY ’nin Frankfurt Müdürü Recep Emanet, 2014’te başarıyla yapılan Frankfurt’tan günlük 5 İstanbul İstanbul Atatürk Havaalanı seferine ilaveten , İstanbul Sabiha Gökçen seferlerinin 27 Nisan’dan bu yana günde ikiye çıkarılacağı belirtti .
Bu yeni seferle Türk Hava Yolları THY ’nin Frankfurt’tan Türkiye’ye yapmış olduğu günlük uçuş sayısının 8’e ulaşacağını ifade eden Emanet, “2014 senesinde büyüme oranları çift haneli rakamlara ulaşan şirketimizin, 2015 senesinde da bu büyüme trendini sürdürmesi için Frankfurt’tan Uzak Doğu, Asya ve Afrika’daki hariç hat bağlantılarına verdiğimiz desteği daha da arttırmayı hedefliyoruz” diye belirtti .
243’TEN 261’E ÇIKTI
Türk Hava Yolları THY ’den verilmekte olan bilgiye göre, şirketin 2014 senesi performansı sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Toplam yolcu sayısında % 13.3’lük artışla 54.7 milyon yolcuya, uçak filosunda ise toplamda 262’ye ulaştı. Son 10 senede gösterdiği yüksek performans ile havacılık sektörünün önemli oyuncuları ve kıymet üreten markaları arasında haklı yerini alan Türk Hava Yolları THY , nihayet dört yıldır Skytrax yolcu değerlendirmelerinde Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi olma unvanını elinde bulunduruyor.
Aynı zamanda Dünyada En Çok Ülke ve Uluslararası Noktaya Uçan Havayolu Şirketi unvanına da sahip olan Türk Hava Yolları THY , 2013 senesinde 201’i uluslararası ve 42’si yurtiçi olmak üzere 105 memlekette 243 noktaya yapmış olduğu seferleri, 2014 senesinde 218’i uluslararası ve 43’ü yurtiçinde olmak üzere 108 memlekette yekün 261 noktaya ulaştırdı.
Şirketin uçak filosunun sadece sayı olarak yükselme göstermediği, aynı zamanda çağın gerekliliği olan yüksek hizmet kalitesini de sağlayacak biçimde yeni ve çağdaş donanımlarla yolcuların hizmetinde olduğu vurgulanan duyuruda , Boeing ve Airbus firmalarıyla gercekleşen planlama ile en güncel teknolojiyi içeren uçaklarla filo yaşının daha da gençleştirileceği vurgulandı. Türk Hava Yolları THY , bu sene filosuna ekleyeceği dar ve geniş gövdeli uçaklarla filo büyüklüğünü 300’e yaklaştırmayı hedefliyor.




