spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Foreign Policy’den ABD’ye KAAN uyarısı: Geride kalacak

Seçtiklerimiz

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türkiye’nin üstün özellikli KAAN uçağını örnek göstererek, savaş uçağı üretiminin dünyada çok kutuplu bir noktaya doğru ilerlediğini belirtti. Dergi, “ABD bu sürece uyum sağlamazsa geride kalacak” uyarısı da yaptı.

Dünyada ABD ve Çin başta olmak üzere birkaç ülkenin kontrol ettiği 5. Nesil savaş uçağı üretimine yeni aktörler de katılmaya başladı.

Halihazırda üretim yapan ülkeler, oldukça üstün teknolojiye sahip uçaklarını başka ülkelerle paylaşmak istemiyor. Bu durum, yerel üretim dahil yeni çözüm arayışlarına neden oluyor.Söz konusu yeni tren, başta ABD olmak üzere pek çok ülke basını tarafından yakından takip ediliyor.

SAVAŞ UÇAĞI PAZARI TEKEL OLMAKTAN ÇIKIYOR

ABD’nin etkili politika dergilerinden Foreign Policy, dünyadaki savaş uçağı üretiminin çok kutuplu bir noktaya kaydığını belirten bir haber yayımladı.

Dergi, Türkiye dahil çok sayıda yeni aktörün 5. Nesil dahil yüksek teknoloji ve bilgi gerektiren uçakları yerel çözümlerle üretmeye başladığına dikkat çekti.

‘’Savaş uçağı üretimi çok kutuplu dönemine giriyor’’ başlıklı analizde, “F-35 ve ABD yeni rekabete ayak uydurabilecek mi?” sorusu yöneltiliyor.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika