spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Filipinler’de Yardım Hızlandı

Seçtiklerimiz

En çok hasar gören Tacloban kentinde büyük bir  kazazede grubunun  saldırması sonucu pirinç dolu bir hükümet deposu  yıkıldı, sekiz kişi öldü.

Resmi ölü sayısı 2,275’e yükselirken uzak bölgelere ulaşıldıkça bu sayının artmasından korkuluyor.

Uçak gemisi USS George Washington ve diğer dört  Amerikan  gemisi  Filipinler’e vardı ve yardım ulaştıracak helikopterlerle diğer uçakları getirdi. Uçak gemisi mürettebatı günde milyonlarca litre içme suyu üretme yeteneğine sahip. Gemi 5 bin denizci ve 80 uçak taşıyor.

BM, Filipinler’in orta kesimlerde birçok kenti yerle bir eden ve yüzbinlerce kişinin evsiz kalmasına yol açan tayfunla ilgili yardım çalışmaları için 301 milyon dolar talep etti.

Talep,  Salı günü bölgeyi ziyaret eden BM İnsani Yardım Dairesi Başkanı Valeri Amos tarafından yapıldı. Amos, uluslararası karşılığın güçlü olduğunu, ancak daha çok şey yapılması gerektiğini söyledi.

BM, tayfun nedeniyle 660 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor.

Şimdiye kadar kaydedilen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan, Pazartesi sabahı erken saatlerde Vietnam’ın Quang Ninh bölgesine ulaştıktan sonra gücünü kaybetti.

Haiyan Tayfunu, Vietnam’a eriştikten sonra tropik fırtına kategorisine geriledi. Meteoroloji yetkililerine göre, şiddetli yağışın başladığı  Çin’in güney kesimlerindeyse fırtına daha da zayıflayacak. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika