spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Falcon Aerospace SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşu Yetkisini Aldı

Seçtiklerimiz

 

İş Jeti Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Falcon Aerospace Arge A.Ş. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ nden SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşu Yetkisini Aldı.

Yerli ve Yabancı iş jeti sahiplerine AOC işletme ve teknik bakım destek hizmeti sunmak üzere 2014 senesinde kurulan Falcon Aerospace Arge A.Ş. (FALCON AEROSPACE) , İstanbul Atatürk Havalimanı’ ndaki İş Jeti bakım altyapısına sahip hangarında geçtiğimiz Aralık ayında geçirdiği başarılı bir denetleme sonrası 12.01.2023 tarihi itibarıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından SHY-145 Bakım Kuruluşu olarak onaylandı.

FALCON AEROSPACE, SHY-145 bakım faaliyetlerine ilk aşamada Bombardier Global (BD-700) serisi iş jetlerine hatbakım hizmeti vermeye başlayacak olup üs bakım için yatırımlarına başlamıştır.

Pandemi sonrası ülkemiz sivil havacılığı başta olmak üzere bölgemizdeki iş jeti sektöründeki operasyonel yoğunluğun artarak devam edeceğini öngören FALCON AEROSPACE, iş jeti sektöründe sağlıklı bir temel kurmanın sağlam ve sürdürülebilir bir teknik altyapıya dayanması gerektiği bilinciyle öncelikle AHL’deki 1500 m2’lik, tüm gerekli yer destek ekipmanı ve takım/teçhizatla donatılmış hangarında, deneyimli yönetici, mühendis ve teknisyen kadrosuyla SHY-145 onaylı bakım merkezi kuruluş çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdı.

FALCON AEROSPACE, ayrıntılı fizibilite çalışmalarına göre Bombardier Global (BD-700) serisinin yanısıra diğer iş jeti tiplerini de hat ve üs bakım olarak kabiliyet listesine eklemeye devam edecek.

SHGM SHY-6A Hava Taksi İşletmeciliği ve SHY-22 Kategori C Yer Hizmetleri İşletmesi Ön İzinlerine de sahip olan FALCON AEROSPACE, operasyon ve yer hizmetleri alanlarında da faaliyete geçmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika