spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

F-22 Raptor’dan havadan havaya füze rekoru

Seçtiklerimiz

F-22 Raptor savaş uçağı ulaşılması zor bir rekora imza attı. Büyük beklentilerle üretimi gerçekleştirilen F-35’ler ise hala rüştünü ispatlamış değil. Olası bir NATO-Rusya savaşında göklerin amiral gemisi, F-35 değil de F-22 olabilir mi sorusunu akıllara getirdi.

ABD’de gündeminde olası NATO-Rusya Savaşı var. Bu doğrultuda ABD Hava Kuvvetleri pilotları, geçtiğimiz günlerde Rusya ile yoğun bir savaşa hazırlanmak için bir F-22 Raptor’dan rekor sayıda havadan havaya füze ateşledi.

ABD Hava Kuvvetleri (USAF) pilotlarının F-22’lerle gerçekleştirdiği bu rekor, henüz sahada rüştünü ispat etmemiş olan F-35’lerin konumunu da gündeme getirdi.

Peki olası bir savaş durumunda F-35’lerin yeri ne olacak?CNN Türk’ün Eurasian Times’dan aktardığı habere göre, ABD Hava Kuvvetleri (USAF) pilotları bir rekora imza attı. Bu rekorun ardından F-35’lerin konumu da gündeme geldi.

ABD Hava Kuvvetleri pilotları F-22 Raptor savaş uçağından rekor sayıda havadan havaya füze ateşledi.

94. Avcı Filosu ve 94. Avcı Nesil Filolarından ekipler, Eylül ayında yapılan silah testi sırasında bir F-22 Raptor birimine 28 füze yükledi ve ateşleyebildi. Bu ateşlemeyle rekor kırıldığı da bildirildi.

RUSYA’YI F-22 RAPTOR ZAYIFLATACAK

“F-35’in diğer NATO ülkeleriyle harekata liderlik etmesi beklenirken, F-22’lerin Rusya’yı alçaltmak için kritik öneme sahip olan havadan havaya angajmanları üstlenmesi muhtemel.” denildi.

HAVA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ F-22 SAĞLAYACAK

F-22, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ile bir savaş durumunda Rusya’nın hava üstünlüğüne meydan okumada ABD’nin en önemli savaşçısı olacaktır.

F-35’in, karmaşık savaş alanı hakkında durumsal farkındalık oluşturan NATO ortak ülkeleri tarafından kullanılan diğer F-35’lerle birlikte harekata liderlik etmesi beklenirken, F-22’lerin Rusya’yı alçaltmak için kritik niş havadan havaya angajmanları üstlenmesi muhtemel. Hava Kuvvetleri’nin filosu, üstün gizliliğini kullanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika