spot_imgspot_img
12.2 C
İstanbul
Perşembe, 19 Şubat 2026

Ezher Şeyhi uçaktaki yerini beğenmeyince…

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Ezher tarafından yapılan açıklamada, Şeyh Ahmed Tayyib ve beraberindeki heyetin bu ziyareti, Arap dünyasının Nobel’i olarak bilinen Kral Faysal ödül törenine katılmak için Suudi Arabistan’ın resmi daveti üzerine kabul ettiği belirtildi. Ezher heyetinin seyahat işlemlerinin, Suudi Arabistan tarafından organize edildiği kaydedilen açıklamada, Şeyh Tayyib’in uçaktaki yeri ‘Business Class’ olarak ayarlanırken, beraberindeki heyetin yerlerinin ekonomik sınıf olarak düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, Şeyh Tayyib’in bu durumu protesto ederek, seyahati iptal ettiği kaydedildi.

Suudi Arabistan’a gitmek için Uluslararası Kahire Havaalanı’na gelen Ezher Şeyhi, uçağa bindiğinde beraberindeki heyetin seyahatlerinin Business Class olarak değil, ekonomik sınıf olarak ayarlandığını fark etti. Şeyh Tayyib, uçak kabin ekibinden, heyetin yerlerinin dini kimliklerine saygının bir gereği olarak Business Class şeklinde değiştirilmesini talep etti. Ancak ekip başkanı bunu reddedince, Şeyh Tayyib seyahatini iptal etti.

Arap dünyasının Nobel’i olarak bilinen ”Kral Faysal” ödülü, ilk kez 1979 yılında; İslam dini, İslami araştırmalar, Arap edebiyatı, bilim ve tıp olmak üzere 5 ayrı dalda verilmeye başlandı. Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, 2010’da Kral Faysal ödülünü almıştı. 5 ayrı dalda verilen ödülleri alanlardan 9 kişinin daha sonra Nobel ödülünü almaları, Kral Faysal Fonu yetkilileri tarafından övünç kaynağı olarak gösteriliyor.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika