spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Eurocypria Havayolu şirketi battı

Seçtiklerimiz

Güney Kıbrıs’ta 7 ay önce devletin kurtulması için 35 milyon Euro ödenek verdiği Eurocypria Havayolu şirketi battı. 

       

        “Eurocypria” Havayolu şirketinin borçlarını ödeyememesi nedeniyle kapatılacağı ve son uçuşlarını 13 veya 15 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği bildirildi.

       

        Eurocypria şirketine, borçları nedeniyle 7 ay önce devlet tarafından 35 milyon Euro ödenek verilmişti. Şirket, bu ödeneğe rağmen borçlarından kurtulamadı ve battı.
        Eurocypria şirketine ait tüm hizmetlerin (borçlar da dahil) “Kıbrıs Havayollarına” aktarılacağını yazan Alithia gazetesi, Eurocypria şirketi ile “Kıbrıs Havayolları” şirketinin birleştirilmesinin, erken emeklilik uygulamasının yürürlüğe konmasına yol açacak olması nedeniyle “Kıbrıs Havayolları” çalışanları arasında gerginlik yarattığını yazdı.

       

Sadece 150 çalışanı vardı

       

Gazete, “Kıbrıs Havayolları” çalışanlarının örgütlü bulunduğu sendikaların, Eurocypria çalışanlarının (yaklaşık 150 kişi) “Kıbrıs Havayolları”na aktarılmasıyla, “170 çalışanı bulunan Kıbrıs Havayolları”nda çalışan personel sayısının 320’ye çıkacağını ve bu personelin maaşlarının karşılanmasının imkânsız olması nedeniyle tepki gösterdiklerini kaydetti.

       

        Haberde sendikaların, Eurocypria’nın borçlarının “Kıbrıs Havayolları”na aktarılmasının, “Kıbrıs Havayolları”nı büyük bir ekonomik yük altına sokacağı için “Kıbrıs Havayolları”nın akıbetinin de Eurocypria gibi olmasından endişe ettikleri belirtildi.

       

        Kuzey Kıbrıs’ta batan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda, yaklaşık 750 kişi çalışmaktaydı. Rum tarafının iki şirketindeki toplam çalışan sayısının 350 olması dikkat çekiyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika