spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Eurocontrol  Antalya’da toplandı

Seçtiklerimiz

Toplantıya; Eurocontrol Başkanı Patrick GANDIL, Eurocontrol Genel Müdürü David McMillan, Eurocontrol Ajansını temsilen Eurocontrol SJU Kurul temsilcisi, Eurocontrol Şebeke Yönetimi Müdürü ve Hukuk Müşaviri, PCC üyeleri olarak Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Ukrayna üst düzey yöneticileri ile Avrupa Birliği ve Hava Seyrüsefer Hizmetleri Kurulu temsilcileri katılmıştır. 

 

Toplantıda, 12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan Eurocontrol Genel Kurulu gündeminde görüşülecek olan hususlar ele alınmış ve Genel Kurul öncesinde çekirdek bir grup halinde önemli hususlar tartışmaya açılmıştır. Ülkemiz tarafından, AB üyesi olmayan ülkeler adına çeşitli endişeler dile getirilmiş ve Genel Kurul için bir strateji belirlenmesine çalışılmıştır. 

 

Ayrıca, geçtiğimiz iki ay içerisinde; Eurocontrol’ün AB tarafından Şebeke Yöneticisi olarak atanması bağlamında Eurocontrol üst yönetimi ve AB üyesi olmayan ülkelerin Genel Müdürleri ile Genel Müdürlüğümüz koordinesinde Ankara’da yapılan toplantıların çıktıları da bu toplantıda ele alınmıştır. AB üyesi olmayan ülkeler adına ülkemiz tarafından ortaya konulan endişe ve itirazlar Genelde haklı görülmüş olup, çözüm önerileri üzerinde durulmuştur.   

 

Eurocontrol Başkanı ve üye ülkelerin Genel Müdürleri tarafından, Eurocontrol’ün Şebeke Yöneticisi olarak atanmasında, Pan Avrupa yaklaşımının öncelikli olarak ele alınacağı değerlendirilerek, üye ülkelerin endişelerine yönelik detaylı ve olumlu açıklamalar yapılmıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika