spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 17 Mayıs 2024

Etihad havayolları işletme zararını azalttı

Seçtiklerimiz

Merkezi BAE’de bulunan Etihad Havayolları, FAVÖK’ün 2020’de negatif 100 milyon dolardan 2021’de pozitif 100 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Etihad Airways, 10 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanan ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı ve geçen yıl aynı dönemde 800 milyon dolar olan işletme zararının bu yıl yarı yarıya azalarak 400 milyon dolara indiğini belirtti.

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan havayolları firması, faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancının (FAVÖK) 2020’de negatif 100 milyon dolardan 2021’de pozitif 100 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Etihad, elde edilen malî performansın dünya hava taşımacılığından öngörülenden daha yavaş bir geri dönmeye rağmen aşamalı bir canlanmaya işaret ettiğini belirtti. Etihad, ortalama yüzde 24,9 koltuk doluluk oranıyla yaklaşık bir milyon yolcu taşıyarak, 2021’in ilk yarısındaki yükselişini hızlandırdı.

Etihad havayolları ayrıca, koronavirüsün yeni alttürlerinin Avrupa ve Hindistan alt kıtasında operasyonları olumsuz etkilediğini, bunun da bir yılda yolcu gelirlerini yüzde 68 oranında azalttığını, ancak bu gelir kaybının yük taşımacılığıyla telâfi edildiğini kaydetti.

Etihad’ın üst yöneticisi Tony Douglas, “Etihad, her gün, kaybettiği zemini yakalıyor. Hava taşımacılığının toparlanmasını engelleyen Delta alttürüne rağmen biz operasyonlarımıza devam ettik ve bugün, 2020’dekinden çok daha iyi bir durumdayız” dedi.

Douglas, “Abu Dabi’nin yeşil listesine yeni destinasyonlar eklenir eklenmez, bazı durumlarda rezervasyonların üç-altı kat arasında artacağını göreceğiz. Bu da harekete geçirilmesi gereken bir talep yığılmasına işaret ediyor. Yolcuların konforunu sağlamak konusunda eşsiz olduğumuzun keşfedilmesi için daha fazla konuğumuzu ağırlamaya hazırız” diye ekledi.

Etihad, 2020 yılında başlıca hedefinin verimliliği ve operasyonel bağlılığı korumak olduğunu belirtmişti.

Etihad Airways, halihazırda beşi kargo olmak üzere toplam 64 uçak işletiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika