spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Erbil’e THY  ilk uçuşunu 14 Nisan’da yapacak

Seçtiklerimiz

THY, Bağdat’taki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü görüşmeleri tamamlayarak 14 Nisan’dan itibaren İstanbul-Erbil, Erbil-İstanbul seferini düzenliyor.İlk uçuşla Türkiye’den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun da yer alacağı bir heyet, Erbil’e geliyor.

1991 yılında Körfez Savaşı sırasında durdurduğu Bağdat seferlerine 17 yıl aradan sonra 26 Ekim 2008 tarihinden itibaren yeniden başlayan THY’nin bir süredir uçuş izni almak için çaba gösterdiği Erbil seferleri nihayet başlıyor. THY Erbil Müdürü Fevzi Suroğlu, Salı ve Cumartesi günleri olmak üzere İstanbul-Erbil, Erbil-İstanbul seferlerinin ilk etapta haftada iki gün olacağını daha sonra Türkiye’den Erbil’e seferlerin 7 güne çıkacağını belirtti.

THY’nin uçması ile bölge ile Türkiye arasındaki gelişen ekonomik ve siyasi ilişkilere de katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Suroğlu, "Bölgede büyük bir yolcu potansiyeli var. Özellikle İstanbul üzerinden ABD, Avrupa ve Ortadoğu’ya giden yolcu sayısı fazla. Bu yolcular için THY iyi bir bağlantı, köprü olacak.

Çünkü THY olarak İstanbul üzerinden dünyanın hemen hemen her yerine bağlantı veriyoruz." dedi.THY’nin kalitesi ve markası ile Türk vatandaşlarının daha da rahata kavuşacaklarını belirten Suroğlu, "İlk uçuşla birlikte bölge ile Türkiye arasında sağlık ve turizmde sektörü de gelişeceğine inanıyoruz. Haftada 2 gün olmak üzere Salı ve Cumartesi olarak ilk uçuşuna başladıktan sonra haftada 7 uçuşa çıkacak.

Bunlardan 5’i İstanbul- Erbil, 2’si de Ankara-Erbil olacak. Bu uçuşlarla artık sınırda bekleyen vatandaşlarımızın sorunları da bir nebze de olsa azalacak. Kargo hizmeti devre girerek kargolarını alabilecekler." ifadelerini kullandı.Uçuş izinlerinin çıkmasında Bölgesel Kürt Hükümetine kendilerine çok yardımcı olduğunu kaydeden Suroğlu, "THY’nin buraya gelmesi için Yerel Kürt Hükümeti’nin vermiş olduğu destek büyüktür.

Uçuş izni alınması için bizimle birlikte büyük mücadele ettiler. THY’nin buraya gelmesi için bize çok yardımcı olan yetkililere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika