spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

En kısa zamanda 5 yıldızlı havayolu olacağız

Seçtiklerimiz

Muğla’da söyleşiye katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini belirtti.

       

Muğla’da söyleşiye katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini belirterek, "’Dünyanın en büyük havayolu şirketi olacağız’ dediğimiz zaman altımız dolu. O nedenle bunu söylüyoruz. Tarlamızda daha boş alan var. Avrupa’da havayoluna harcanan para 150 milyar dolar. Bunun yüzde 10’unu alsak 15 milyar dolar yapar. Şu anda 4 yıldızlı bir havayolu şirketiyiz. Dünyada sadece 5 yıldızlı 5 havayolu şirketi var. Biz en kısa zamanda 5 yıldız alarak 6’ncı havayolu şirketi olacağız" dedi.

       

THY’nin gelirde dünyada 28’inci sırada bulunduğunu, 126 yurt dışı, 37 yurt içi uçuşu ile kapsama alanında dünyada sekizinci olduğunu belirten Kotil, "Avrupa’daki pazar payımız 2005’te yüzde 4 iken, bugün yüzde 8.5’e yükseldi. Şu anda Avrupa’da Lufthansa ilk, Air France ikinci, Türk Havayolları üçüncü sırada. Dünyada 850 havayolu şirketi var. Her yıl havayolları kanalıyla 500 milyar dolar uçuş ücreti ödeniyor. Biz bunun yüzde 1.3’ünü elde ediyoruz. Finansal seyahatte dünyada birinci durumdayız" diye konuştu.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika