spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Emirates, Türkiye ve Suriye’deki Depremzedeler İçin Acil Yardım Hava Taşımacılığı Başlattı

Seçtiklerimiz

Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlere yanıt olarak, Emirates ve Uluslararası İnsani Yardım Şehri (IHC), yerdeki ve dünyadaki yardım çabalarını desteklemek için acil insani yardım malzemelerini, tıbbi malzemeleri ve ekipmanı taşımak için bir hava köprüsü kuruyor.

Her iki ülkede de arama kurtarma operasyonları. İlk sevkiyatların bugün EK 121 ve EK 117 sefer sayılı uçuşlarla gönderilmesi bekleniyor ve UNHCR’den termal battaniyeler ve aile çadırlarından oluşacak, ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tıbbi kitler ve insani yardım kargosu gelecek. Dubai’de IHC tarafından koordine edilen sığınaklar.

Battaniyeler, çadırlar, barınak kitleri, flaş ışıkları, su dağıtım rampaları ve travma ve acil durum tıbbi kitlerinden oluşan ek sevkiyatlar önümüzdeki günlerde Emirates’te gerçekleştirilecek.

Emirates SkyCargo, önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul’a yapacağı günlük uçuşlarında yaklaşık 100 ton insani yardım malzemesi için kargo alanı ayırmayı planlıyor.

Emirates tarafından taşınan kritik acil durum malzemeleri daha sonra yerel kuruluşlar tarafından Türkiye’nin güneyi ve Suriye’nin kuzeyindeki etkilenen bölgelere teslim edilecek, yerdeki acil durum çalışanlarını destekleyecek ve depremden etkilenen yüzbinlerce kişiye çok ihtiyaç duyulan yardım sağlanacak.

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şunları söyledi: “Türk ve Suriye halkının yanındayız ve depremden etkilenen insanlara etkin bir şekilde yardım etmek ve genel çabaları desteklemek için Uluslararası İnsani Şehir gibi kuruluşlardan uzmanlarla çalışıyoruz. doğrudan yerinde yapılır. Emirates, insani yardımı destekleme konusunda kapsamlı bir deneyime sahiptir ve İstanbul’a yaptığı günlük üç uçuşla, insani yardım ve tıbbi malzeme için düzenli ve kalıcı geniş gövde kapasitesi sunacaktır. Emirates ayrıca BAE’nin Türkiye ve Suriye’ye yönelik devam eden insani yardım çabalarını da desteklemektedir.

“IHC, depremden etkilenen insanlara ihtiyaç duydukları insani desteği ve kaynakları sağlamaya kararlıdır. Faaliyetlerimizin bir parçası olarak, yardım sağlayabilmek için UNHCR, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Gıda Programı’ndan (WFP) hayati tıbbi malzeme, barınak ve diğer insani yardım malzemelerinin hava yoluyla taşınması da dahil olmak üzere şu anda en gerekli adımları atıyoruz. etkilenen bölgelerde” diyor

IHC Yüksek Gözetim Komitesi Başkanı Ekselansları Muhammed İbrahim Al Shaibani.Emirates’in kargo bölümü, IHC ile uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahiptir ve bu, havayolunun doğal afetler, küresel salgın hastalıklar ve diğer kriz durumlarından etkilenen dünyanın her köşesine temel malzemeleri ve toplulukları taşımak da dahil olmak üzere insani görevlere hızlı ve verimli bir şekilde yanıt vermesini sağlar.

2020’de havayolu, Beyrut limanında meydana gelen patlamanın ardından Lübnan’a yardım aracılık etti. 2021’de Emirates, COVID-19 salgınının yayılmasıyla mücadeleye yardımcı olmak amacıyla insani ve tıbbi malzemeleri taşımak için Dubai ile Hindistan arasında bir insani yardım hava köprüsü kurdu. Geçen yıl şirket, Pakistan’ın selden etkilenen beş şehrine temel ekipman ve malzemeleri taşımak için IHC ortak kuruluşlarına kargo kapasitesi teklif etti.

Yıllar boyunca Emirates, Airbus Vakfı ile işbirliği içinde insani uçuşları da destekledi. 2013 yılından bu yana A380 feribot seferlerinin yardımıyla 120 tondan fazla gıda ve diğer hayati insani yardım malzemelerini taşıdı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika