spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emirates 2018-19 Yarıyıl Performansını Açıkladı

Seçtiklerimiz

Grup: Gelir, %10 artarak 14.8 milyar dolar oldu


Emirates: Gelirler %10 artış ile 13.3 milyar dolara ulaştı %3 genel kapasite artışı ile birlikte, taşınan yolcu satısı 30.1 milyon oldu. Dubai’nin bir cazibe merkezi haline gelmesi ile %9 daha fazla yolcu taşıyan havayolu şirketi güçlü bir konumda yer alıyor.


dnata: Gelirler %11 artış ile 1.9 milyar dolara ulaşırken, kar, % 31’lik artıkş ile 235 milyar dolar oldu.

 

Emirates Group, 2018-19 dönemine ait yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Grup’ta, geçen yılın aynı dönemine oranla, istikrarlı bir gelir artışı görüldü; ancak, yakıt masraflarındaki ciddi artış, belli bazı piyasalardaki olumsuz kur hareketleri ile havacılık ve seyahat endüstrisindeki diğer bazı zorluklar, elde edilen karları etkiledi.

Emirates Group geliri, 2018-19 mali yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı döneminde elde edilen 13,5 milyar dolarlık gelir değerine nazaran, %10 artış göstererek, 14.8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

 
Grup, 2018-19 yarıyıl net karını, 296 milyon dolar olarak bildirdi. Kardaki azalma, öncelikle, yakıt masraflarındaki, geçen yılın aynı dönemin göre, %37 oranında görülen ciddi artış ve belli bazı piyasalardaki olumsuz kur hareketleri nedeni ile meydana geldi.
 
Emirates Havayolu ve Grup Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, konuya dair yaptığı açıklamada: “Emirates ve dnata, 2018-19 döneminin ilk yarısında, istikrarlı bir büyüme sergiledi. Yüksek kalitedeki ürünlerimiz ve hizmetlerimize olan talep artışı sağlıklı olarak devam etti ve bu da gelir performansımıza yansıdı.
 
Bölgemizdeki ve dünyanın başka kısımlarındaki belirsiz ekonomik ve politik gerçekler, havacılık ve seyahat endüstrisinin yüz yüze kaldığı birçok zorlukla, proaktif bir şekilde mücadele ediyoruz. Kontrol edilebilir maliyetleri markaj altında tutuyoruz ve yeni teknoloji ve iş süreçlerinin uygulanması ile birlikte, etkinliğimizi arttırmayı sürdüreceğiz.
 
Önümüzdeki altı ay zor olacak, ancak Emirates Grubunun temelleri güçlü. Dubai’nin seyahat talebini artırmaya devam ettiğini belirtmek isterim. Çünkü havayolunun Dubai’ye gerçekleşen hizmetleri bu sene geçen yılın aynı dönemine göre %9’luk bir artış gösterdi.

Yeni cazibe merkezlerinin açılması ve şehrin Dubai Expo 2020 için gelişmesi nedeniyle bu talebin sağlıklı kalmasını bekliyoruz. İleriye doğru hedeflerimizde, işimizi sürdürme konusuna odaklandık. Bunu, fırsatlardan yararlanmak ve onlara değer verdikleri yüksek kaliteli ürünlerle yolcularımıza daha iyi hizmet vermeye yatırım yaparak değerlendireceğiz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika