Tekirdağ Çorlu’dan havalandıktan bir süre sonra arızalanan eğitim uçağı Saray İlçesi’ndeki bir tarlaya zorunlu iniş yaptı. Olayda yaralanan olmaması sevindirdi.
Çorlu Havalimanı’ndan öğlen saatlerinde havalanan Tarkim Havacılık okuluna ait TC-TEB tescilli Cesna 172 tipi uçak havada arızalandı. Uçakta öğretmen pilot Ahmet Murat Gönden ve yanında öğrencisi pilot Osman Erman Gazi vardı. Motoru arızalanan uçak kalkışından yarım saat sonra Tekirdağ yolu üzerindeki Akça çiftliği mevkiinde tarlaya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Uçağın pilotu Ahmet Murat Gönden ve öğrencisi Osman Erman Gazi zorunlu iniş yapan uçaktan yara almadan çıktı.
Kısa sürede bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri prosedür gereği uçak pilotu ve öğrencisini alkol testi ve sağlık kontrolünden geçirmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürdü.




