spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

EasyJet, 2021 döneminde yine zarar etti

Seçtiklerimiz

İngiliz Havayolları firması EasyJet’in eylül sonunda sona eren 2021 uygulama döneminde vergi öncesi zararının 1,135 ile 1,175 milyar sterlin arasında olması bekleniyor.

Bu zarar, söz konusu dönemde seyahat yasaklarının yürürlükte olması ve uluslararası hava trafiğinin hâlâ kısıtlı olmasından kaynaklandı.

Düşük fiyatlı havayolu firması EasyJet’in bir yöneticisi, eylül sonunda, Avrupa Birliği’ne kıyasla Birleşik Krallığının yaz sezonunda hava trafiğindeki kısıtlamaları hafifletme konusunda “treni kaçırdığını” söylemişti.

Birleşik Krallık, yurt dışından gelenlere otellerde mecburi karantina uygulamış ve masraflı testlerin yapılmasını zorunlu kılmıştı.

EasyJet Genel Müdürü Johan Lundgren, firma tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Üçüncü çeyrekte seferlerimizi iyice artırdık, bu da bizi Avrupa’da bu yaz en önemli ikinci şirket konumuna getirdi ve son çeyrekteki zararımızı bir yılda yarıya indirdik” dedi.

Genel Müdür, “2022 dönemi başlarken rezervasyonlardaki pozitif dinamik bizi cesaretlendirdi.

Çok açıkça görülüyor ki toparlanma orada. İş seyahatleri geri geliyor. Aynı şekilde Avrupa kentlerine kaçamaklar da Ayrıca, Kanarya Adaları, Mısır, Türkiye gibi güneşli kış tatil merkezlerine artan bir talep var” diye ekledi.

EasyJet, mevcut belirsizlik bağlamında yeni uygulama dönemi için malî kestirimlerde bulunmadı ve olası zarar çerçevesinde Yönetim Kurulu, 2021 dönemi kâr payı ödenmesini tavsiye etmedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika