spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

E.Ü’de Fokker F27 ile havacılık eğitimi verilecek

Seçtiklerimiz

Erzincan’da sivil havacılık eğitimi eski kargo uçağında verilecek.

Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine, Fokker F27 tipi eski kargo uçağında uygulamalı eğitim verileceği bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce eğitim amaçlı kullanılmak üzere Erzincan Üniversitesine verilen ve parçaları 3 tırla Ankara’dan Erzincan’a getirilen Fokker F27 tipi eski kargo uçağının montaj çalışmaları sürüyor.

Türk Hava Yolları Teknik AŞ teknisyenlerinin montaj ve kurulum çalışmalarını tamamlamasının ardından eski uçakta öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Yalnızbağlar Yerleşkesindeki montaj çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çapoğlu, sivil havacılık öğrencilerine uygulamalı eğitimlerde kullanılacak Fokker 27 tipi eski kargo uçağını DHMİ Genel Müdürlüğünden aldıklarını belirterek, "Üniversitemize getirip montajını yapmaktayız. İnşallah
çok daha güzel deneyimli, hayata hazır öğrencileri burada yetiştirmiş olacağız. Bilindiği gibi Sivil Havacılık İşletmeciliği, Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojileri bölümlerimiz var. Her bölümün kendisiyle ilgili alanlarda burada pratik uygulamaları göstermiş olacağız. Ayrıca burası bir sosyal mekan olarak da öğrencilerin hizmetine sunulmuş olacak. Belki bir dinlenme alanı olarak bile kullanılabilinecek. Öğrenciler hem dinlenecek hem de burada pratik eğitimlerini sürdürmüş olacaklar" diye konuştu.

Üniversitede 18 bin öğrencinin eğitim aldığını dile getiren Çapoğlu, "2013-2014 eğitim-öğretim yılına her yönümüzle hazır olmak istiyoruz. Bizim amacımız bu yıl burada bir önceki yıla göre çok daha kaliteli eğitim öğretim sunmaktır. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Bu yıl 4 bin 200 yeni öğrenciyi kaydetmiş durumdayız. 9 fakülte, 11 meslek yüksekokulu ve 5 yüksekokulu ile eğitim-öğretime hazır durumdayız" ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika