spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünyanın en pahalı ‘Savaş Uçağı’ görücüye çıktı

Seçtiklerimiz

Savaş uçaklarında bugüne kadar üretimi kadar geliştirilmesiyle de dünyanın en pahalı savaş uçağı olarak adlandırılan Lockheed Martin’nin F-35 Joint Strike Fighter serisinden üç uçak görücüye çıktı.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Farnborough Uçak Fuarı’nda tanıtılan uçaklar aynı zamanda ABD Savunma Sanayisi’nin mihenk taşı olarak gösteriliyor.
 
Pentagon bu uçaklardan daha önceki açıklamalarında 1,5 trilyon dolar ödeyerek 2 bin 400 adet alacağını açıklamıştı. Bu maliyetlerin içerisinde, uçakların bakım masrafları da yer alıyor.
 
Uçakların ana tasarımcısı ünlü savunma sanayi şirketi Lockheed Martin olsa da bu uçaklarda BAE Systems ve Rolls Royce’un da katkısı büyük. Projeye katılan ülkelerden biri de Türkiye.
 
Katılımcı diğer ülkeler ise İngiltere, İtalya, Avustralya, Kanada, Norveç, Danimarka ve Hollanda yer alıyor. Uçakların tanesinin geliştirilme ve üretim maliyetinin 400 milyar doların üzerinde olduğu ifade edildi. Bu maliyetle uçak bugüne kadar geliştirilen en pahalı savunma sistemi olarak kayıtlara geçti.
 
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, uçaklarla ilgili olarak “The F-35B’ler şu anda en gelişmiş jetler” dedi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika