spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünya uçaklarının içi artık Türk işi

Seçtiklerimiz

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yerleşkesinde bulunan  tesislerinde faaliyet gösteren TCI, uçak mutfağı üretimindeki başarısının yanı  sıra kaliteli, yanmaz ve hafif malzemerle tasarlanan kabin içi yan paneller, baş  üstü dolapları ve tuvalet bölümlerinin üretimiyle ilgili prototip çalışmalarını da sürdürüyor.
 
TCI Genel Müdürü Çetin Tuğtağ, AA’ya yaptığı açıklamada, şirkette yüzde 50’lik paylarla THY ve TAİ ortaklığının  bulunduğunu ifade ederek, “Kuruluş amacımız, özellikle havacılıktaki kabin içi sektöründe dünyada yerli, milli ve küresel tedarikçi olmaktır. Hedefimiz, 2023  vizyonuna uyumlu olarak, dünyada pazar payı yüzde 10 olan, küresel ve yerli kabin  içi firması olmak” dedi.


Airbus sırada


Tuğtağ, Boeing’in dar gövdeli uçaklarında dünyadaki 4 onaylı  tedarikçisinden birisi olduklarına dikkati çekerek, “Bugün itibarıyla Boeing 737  uçaklarının yüzde 10 pazar payına ulaşmış bulunmaktayız. Hedefimiz 2018-2019’da  yaklaşık yüzde 40 büyümek. 2020’de bir ilave yüzde 40 büyüyerek, bugünkü  sayılarımızı üçle çarpmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Yerli üretim uçak içi sistemlerini yurt dışına ihraç etmek için  çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Tuğtağ, şöyle devam etti:
“Güney Asya ve tüm  Asya bölgesi ile Güney Amerika bizim stratejik hedeflerimiz olan bölgeler. Hindistan, Malezya,  Endonezya ve Çin marketinde tercih edilen ikinci tedarikçi olmak istiyoruz.”

 

Uçak üreticilerinden Airbus’ın da onaylı tedarikçisi olma  çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Tuğtağ, kabin içi yan paneller, baş üstü  dolapları ve tuvalet bölümleriyle ilgili prototip çalışmalarının devam ettiğini  bildirdi.
Tuğtağ, ürünlerin tamamının tasarımı ve testlerinin, kendi bünyelerinde, Türkiye’de yapıldığına dikkat çekerek, “Yerli ve milli olarak bu yerleşkede  gerçekleştirilmektedir” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika