THY’nin tahsis ettiği özel uçak ile ücretsiz olarak İstanbul’a gelen depremzedelerin, bir hayli telaşlı ve üzgün olduğu görülürken, İstanbul’a ayak bastıkları andan itibaren ilk iş olarak yakınlarına telefon açtı.
140 yolcu ve 3 bebek ile birlikte 05:50 sıralarında piste teker koyan THY uçağında, genel itibariyle Van’a öğrenim görmek üzere giden üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu görüldü.
Van’dan İstanbul’a gelen yolcular kentte çok büyük bir felaket olduğunu belirterek, "Van’da çok büyük bir felaket var, insanlar mağdur durumda yıkılan evler var. Havalimanın’da sıkıntı var uzun saatler uçak bekledik. Ölü sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Kesinleştirmeden de açıklamak istemiyorlar vatandaşlarımız da bu duruma çok üzgünler" şeklinde konuştu.