spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Delta Air Lines Yeni Prototip Üniformayı Tanıttı: İşte Detaylar

Seçtiklerimiz

Delta Air Lines, son 18 aydır üzerinde çalışılan bir prototip üniformanın ilk fotoğraflarını yayınladı.

2022’den beri Delta Air Lines, GPS Apparel by Gap ile işbirliği yaparak havayolu şirketi genelinde çalışanlar tarafından giyilecek ve yıllar boyunca şirketi tanımlayacak bir üniforma oluşturuyordu.

Üniforma tasarımı, havalimanı müşteri hizmetleri görevlileri, kargo görevlileri, uçuş görevlileri, yer ekipmanı mekanikerleri ve uçak teknisyenleri de dahil olmak üzere geniş bir personel seçkisinden gelen görüşler ve geri bildirimlerden esinlenildi. İş gölgeleri, odak grupları, anketler ve görüşmeler aracılığıyla, Gap ekibi, gelecek üniforma tasarımları hakkında 20.000’den fazla çalışanın geri bildirimlerini topladı.

Ancak Delta, müşterileri tarafından potansiyel olarak popüler olmayan herhangi bir tasarıma bağlanmadan önce daha fazla kamuoyu görüşünü almak istiyor. Prototip üniformalar, Delta’nın marka kimliği ve mirasından esinlenerek derin lacivert mavileri ve zengin bordo renkleri parlak kırmızı ve beyaz vurgularla birleştiriyor.

Delta, 20 Mart 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamada, “Hareket kolaylığı, nefes alabilirlik, kapsayıcı uyum, dayanıklılık ve belirgin tasarım unsurlarının Delta’nın üniforma etiğinin temelinde olduğunu, koleksiyonun bütünsel ve yükseltilmiş bir görünüm sunarak çalışanlara farklı görünümler ve tarzlar arasında seçim yapma olanağı tanıdığını belirtti.

Yeni tasarımda Delta’nın uçak kuyruklarında bulunan bilindik Delta widget logosu da kullanılmıştır. İlk kez 1959’da Delta tarafından kullanılan widget logosu, koleksiyonda açık ve göze çarpmayan şekillerde görülebilir. Logo, havayolunun sağlam temelini simgelerken, üst kısmı gökyüzüne doğru işaret ediyor.

Delta, yeni üniformanın hala geliştirme ve değişimden geçeceğini ve birkaç yıl içinde devreye alınmayı bekleyen bir üniforma olduğunu belirtiyor. Havayolu, bu yılın ilerleyen zamanlarında her üniforma parçası için kapsamlı giyim testlerine başlayacak ve Delta çalışanlarına yeni koleksiyonun uyumunu, şeklini ve işlevselliğini etkileme fırsatı verecektir.

Müşteri Deneyimi Tasarımı Kıdemli Başkan Yardımcısı Ranjan Goswami, “Delta’nın on binlerce üniformalı çalışanı var, hepsi farklı ihtiyaçlara ve tercihlere sahip” dedi. “Bu, üniforma programının herhangi bir evriminin doğru yapılması için zaman ve tartışma gerektireceği anlamına gelir.

Delta olarak bu süreyi, kim olduğumuzu yansıtan ve kutlayan bir yeni görünüm için dinlemek, öğrenmek ve tekrarlamak için kullanmaya kararlıyız.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika