spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Corendon, ilk 10’a girdi

Seçtiklerimiz

CAPİTAL Dergisi’nin Kasım sayısında açıkladığı araştırma sonucunda Corendon Airlines, yüzde 63,6’lık bir oranla Türkiye’de en yüksek oranda kadın çalışanı olan 6. şirket olarak listelendi.  2012 verilerine dayanan aynı araştırmaya göre 550 personelinin 350’si kadın çalışan olan Corendon Airlines Türkiye’nin en fazla kadın çalıştıran 100. Şirketi oldu.

Corendon Airlines’ın İnsan Kaynakları Müdürü Berna Oskay, Türkiye’de kadınların işgücüne katılımının yavaş ancak istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. Kadın işgücünün yok sayılmasını ya da kullanım dışı kalmasını sürdürülebilir kalkınma ve ekonomi açısından önemli bir kayıp olarak değerlendiren Oskay, Corendon Airlines olarak kadın çalışanların işgücüne dahil edilmesinde yaptıkları naçizane katkının ülke ekonomisinin dengeli bir yapıya bürünebilmesi için tüm diğer şirketlere bir örnek olmasını umut ettiklerini belirtti.

2012 yılında Türkiye’de 15-65 yaş arası kadın nüfusunun sadece yüzde 28,7’si iş hayatına katıldı. Türkiye,  bu sonuçla 34 OECD ülkesi arasında en sonda sıralandı. 2023 için Türkiye’nin kadın işgücüne katılım hedefi yüzde 35. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika