spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Corendon Airlines’tan çocuklara 23 Nisan hediyesi Çanakkale gezisi

Seçtiklerimiz

CORENDON AIRLINES’TAN HAYATLARINDA İLK DEFA UÇAK YOLCULUĞU YAPAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ ÇANAKKALE GEZİSİ

“İlklerin Havayolu” Corendon Airlines, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın heyecanını, hayatlarında ilk defa uçak yolculuğu yapan çocuklarla birlikte ülkemizin en tarihi bölgelerinden Çanakkale’de yaşadı.

Antalya Havalimanı’ndan CAI 1920 sefer numaralı uçak ile marşlar eşliğinde Çanakkale Havalimanı’na uçan özel konuklar; Çanakkale Destanı’nı uzman rehberlerden yerinde dinleyip, bölgede gerçekleşen kara ve deniz savaşlarının simge noktalarını gezdikten sonra Corendon Airlines’ın CAI 1923 sefer sayılı uçağı ile Antalya’ya geri döndüler.

Corendon Airlines çalışanlarının daha önce hiç uçak seyahati yapmayan çocuklarının da katıldığı gezi kapsamında Corendon Airlines, geziye katılan her çocuk adına Antalya’daki TEMA Vakfı ormanına fidan bağışında da bulundu.

Unutulmayacak bir 23 Nisan

Gelibolu Yarımadası’nda Kuzey Cephesi ve Güney Cephesi turları yapan ve merak ettikleri tüm soruları merakla uzmanlara soran konuklar, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Kara Savaşları’ndaki rolünü de ilgiyle dinlediler.

Hep birlikte Çanakkale Şehitliği’ne Corendon Airlines Uçuş İşletme Direktörü Erhan Bayram’la birlikte çelenk bırakan çocuklar, iki gün önce gerçekleştirilse de hayatları boyunca unutamayacakları bir 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı geçirdiklerini belirttiler. Özek konuklar, Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’nda gösteri yapan SOLOTÜRK pilotlarını da hayranlıkla izlediler.

Corendon Airlines Uçuş İşletme Direktörü Erhan Bayram, ilk uçuşlarını yapan miniklerle birlikte böyle bir organizasyona imza attıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söylerken bu özel günde çocuklara hem havacılığı sevdirmek hem de tarihimizin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Destanı’nı anlatmak istediklerini belirtti.

Etkinlik sonunda mutlu bir şekilde Antalya’ya dönen konuklara, Turgut Özakman’ın “Diriliş – Çanakkale 1915” isimli kitabı da hediye edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika