spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Condor yeniden finansman arayışına girdi

Seçtiklerimiz

İflas davası geçtiğimiz yılın kasım ayında sonuçlanan turistik hava yolu Condor, devam eden korona krizi nedeniyle yeniden finansman arayışına girdi.

Thomas Cook’un iflasının ardından iflas sürecine gire, Alman hükümetinin sağladığı kredilerle ayakta kalan Condor, geçtiğimiz yılın kasım ayında iflas sürecinden çıkmıştı. Alman Handelsblatt gazetesi, şirketin daha finansman için görüşmeler yaptığını yazdı.

Condor sözcüsü, ”Şu anda Condor’a mali destek imkanları için mücadele ettiğimizi ve yapıcı görüşmeler yürüttüğümüzü doğrulayabilirim.” dedi. Sözcü aranan mali destek tutarıyla ilgili bilgi vermese de, Handelsblatt tutarın 150 milyon euro olduğunu ileri sürdü.

Thomas Cook’un iflas etmesinin ardından ekonomik olarak zor durumda kalan Condor’un yaşadığı kriz, koronavirüs nedeniyle iyice ağırlaştı. 2019 yılının ekim ayından 2020 yılının kasım sonuna kadar iflas koruması altında devlet destekleriyle yeniden yapılanan Condor, sıkı kemer sıkma politikasıyla bugüne kadar ayakta kalabildi.

Şu anda 550 milyon euroluk bir KfW kredisi kullanıyor. Şirket yönetimi, paranın bir bölümünü köprü kredisinin ilk ödemesinde kullandıklarını açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika