spot_img
spot_imgspot_img
22.7 C
İstanbul
Çarşamba, 4 Ekim 2023

COMAC Türkiye’yi pazarlama üssü olarak seçti.

- ISG Airport -spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Geniş bir ekiple Türkiye’yi ziyaret eden COMAC yetkilileri, Chery’nin Türkiye distribütörlüğünü de yürüten Mermerler Şirketler Grubu ile distribütörlük anlaşması sağladı.

 

COMAC, yetkilileri ziyaret kapsamında Atlasjet ve THY yetkilileri ile irtibata geçerek, Türk havacılık sektörü hakkında bilgi aldı.

 

COMAC Başkan Yardımcısı Tian Min, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin 20 milyar doları bulduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün geliştiğini belirterek, ”Bu kapsamda biz de Türkiye’de ki iş hacmimizi önümüzdeki dönemde büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Bu ziyaretlerinin hem COMAC’ın hem de Çin hükümetinin Türkiye’deki uçak sektörünü daha iyi anlamasını sağladığını vurgulayan Tian Min, ”Dolayısıyla bu kapsamda daha gelişmeler bekleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde eminiz ki bir çok fırsatı belirleyip bunun üzerinde çalışma imkanımız olacak. Bu yaptığımız işbirliğinin çok daha hızlanarak gideceğine inanıyoruz” dedi.

 

”TÜRKİYE’Yİ PAZARLAMA ÜSSÜ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

COMAC Müşteri Hizmetleri Merkezi Başkan Yardımcısı David Lui de COMAC’ın 2008’de Çin’in ticari uçak ihtiyacını karşılamak için kurulduğunu, çoğunluk hissesi Çin devletine ait olan şirket 3 yaşında olmasına rağmen Çin’in uçak üretiminde 60 yıldan fazla tecrübesi bulunduğunu belirtti.

 

Şu anda iki tip uçak üzerinde çalıştıklarını söyleyen Lui, ilkinin ARJ-21 adlı 78 kişi kapasiteli bölgesel uçak, ikincisinin ise 150 kişilik C-919 tipi uçak olduğu bilgisini verdi.

 

ARJ-21’den yıllık 50, C-919 uçağından da 150 adet üretmeyi planladıklarını belirten Lui, ”2011 sonunda ARJ-21’in ilk teslimatları yapılacak. C-919 ise şu anda final dizayn aşamasında… 2014’te ilk

- Keyvan Aviation -spot_imgspot_img

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika