spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Çin yapımı helikopter hız rekoru kırdı

Seçtiklerimiz

Ayrıca, aynı helikopter eksi 46 derecede uçarak kuzey ve güney kutupları gibi aşırı soğuk bölgelerde uçuş yapabilme kapasitesini gösterdi.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Asya Kıtası’nın en büyük sivil amaçlı helikopteri olarak kabul edilen Çin yapımı AC313’nün, ülkenin kuzeyindeki aşırı soğuk bölgelerden birinde düzenlenen test uçuşunu başarıyla tamamladığı bildirildi.

Haberlerde, test uçuşunun Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ne bağlı ve sıcaklığı eksi 46 dereceye ulaşan Hailar Havalimanında yapıldığı belirtildi. AC313 tipi helikopterin, afetlere müdahale, orman yangınlarının söndürülmesi, ulaşım, deniz sahalarında çalışma, tıbbi müdahale ve turizm gibi çok çeşitli alanlarda görev yapabileceği kaydedildi.

AC313 tipi büyük ölçekli helikopter, geçtiğimiz yılın Mart ayında ülkenin güneyindeki Jiangxi eyaletinde ilk deneme uçuşunu gerçekleştirmişti.

Öte yandan, bu helikopterin dünyada 4 bin 500 metre yükseklikte uçabilmeye elverişli ilk sivil amaçlı helikopter sertifikası olduğu kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika